Lọc theo danh mục
  • Năm xuất bản
    Xem thêm
  • Lĩnh vực
liên kết website
Lượt truy cập
 Lượt truy cập :  30,128,584
  • Công bố khoa học và công nghệ Việt Nam

69.09.23

Nuôi trồng thuỷ sản

Ngô Thị Tường Châu, Phạm Thị Ngọc Lan, Phạm Hùng Vượng (1)

Tối ưu hóa nguồn carbon và nitrogen cho sản xuất chế phẩm trợ sinh từ Streptomyces sp. A1 đối kháng với Vibrio harveyi V7 gây bệnh trên tôm nuôi ở Thừa Thiên Huế

Optimization of carbon and nitrogen sources for the production of probiotics from Streptomyces sp. A1 antagonistic to Vibrio harveyi V7 pathogenic for shrimp cultured in Thua Thien Hue province

Báo cáo khoa học về sinh thái và tài nguyên sinh vật (Hội nghị khoa học toàn quốc lần thứ năm)

2013

982-985

A strain, Streptomyces sp. A1 isolated from shrimp pond sediments has been identified as an aquaculture probiotic antagonistic to pathogenic Vibrio harveyi V7. In the present study, the different carbon and nitrogen sources in a mineral base of SGB were investigated for the biomass production and antagonistic activity to Vibrio harveyi V7 of Streptomyces sp. A1. The results show that optimal carbon and nitrogen sources for biomass production and antagonistic activity to Vibrio harveyi V7 of Streptomyces sp. A1 is starch and casein, respectively. The optimal concentrations of starch and casein are 13g/L and 0.6g/L respectively.

TTKHCNQG, Vd 1136/2014