Lọc theo danh mục
  • Năm xuất bản
    Xem thêm
  • Lĩnh vực
liên kết website
Lượt truy cập
 Lượt truy cập :  30,414,025
  • Công bố khoa học và công nghệ Việt Nam

31.27

Hoá sinh; phương pháp nghiên cứu hoá sinh

Lê Minh Đức, Bùi Minh Lý, Trần Thị Thanh Vân, Vũ Hoàng Hướng(1)

Các yếu tố ảnh hưởng đến quá trình chiết polyphenol từ loài rong Sargassum mcclurei

The influence factors on polyphenol extraction from algae sargassum

Hội nghị Khoa học và Công nghệ biển toàn quốc: Quyển 4 - Sinh học và nguồn lợi sinh vật biển

2011

680-685

In this paper, polyphenol extraction was carried out by using queous mixtures of ethanol extraction from algae Sargassum mcclurei collected from Nha Trang, Khanh Hoa province. The aims of the study is to investigate the influence factor on the efficiency of the extraction of polyphenol from algae Sargassum. This work was focused on researching of several main influence factors on the extraction of polyphenol from algae sargassum including extraction time, solventl,neaterial ratio and extraction temperature. The range of these factors to get high yield of both polyphenols and antioxidant activity were 80-90 min, 15/1-20/1 and 80-90°C, respectively.

TTKHCNQG, Vd 1135/2014