Lọc theo danh mục
  • Năm xuất bản
    Xem thêm
  • Lĩnh vực
liên kết website
Lượt truy cập
 Lượt truy cập :  29,857,755
  • Công bố khoa học và công nghệ Việt Nam

62.13

Công nghệ sinh học công nghiệp

Xử lý cellulolytic của quả dâu tằm ngâm để tách chiết sản xuất nước quả có hàm lượng chất chống oxy hóa cao

Cellulolytic treatment of mulberry (Morus alba) mash in the extraction of juice with high antioxidant level

Khoa học và Công nghệ các trường đại học kỹ thuật

2014

99

14-17

0868-3980

In this study, the effects of concentration of cellulase preparation and hydrolytic time on the level of total phenolics, anthocyanins, vitamin C and the antioxidant activity of the mulberry juice were investigated. Response surface methodology was then used to optimize the treatment conditions for maximizing the phenolic level in the obtained juice. The optimal concentration of cellulase preparation and hydrolytic time were 0.17 percent w/wand 106 min, respectively. Under these conditions, the maximal phenolic content in the extract achieved 1676 mg gallic acid equivalent per liter and the antioxidant activity was 14.71 millimole trolox equivalent (FRAP method) and 13.02 millimole trolox equivalent per liter.

TTKHCNQG, CTv 140