



- Công bố khoa học và công nghệ Việt Nam
69.09
Nuôi trồng thuỷ sản
Ngô Thị Thu Thảo, Nguyễn Huỳnh Anh Huy(1)
Nghiên cứu thu hoạch và sử dụng SCD (Single cell detritus) từ rong câu (Gracilaria tenuistipitata) làn thức ăn cho động vật ăn lọc
Khoa học (Đại học Cần Thơ)
2017
49B
91-99
1859-2333
TTKHCNQG, CVv403
- [1] Uchida, M., Nakata, K. and Maeda M. (1997), Introduction of detrital food webs into an aquaculture system by supplying single cell algal detritus produced f-rom Laminaria japonica as a hatchery diet for Artemia nauplii,Aquaculture. 154: 125-137
- [2] Uchida, M. and Murata, M. (2002), Fermentative preparation of single cell detritus f-rom seaweed, Undaria pinnatifida, suitable as a replacement hatchery diet for unicellular algae,Aquaculture. 207: 345-357
- [3] Tanyaros, S. and Chuseingjaw, S. (2016), A partial substitution of microalgae with single cell detritus produced f-rom seaweed (Porphyra haitanensis) for the nursery culture of tropical oyster (Crassostrea belcheri),Aquaculture Research. 47: 2080-2088
- [4] Nguyễn Văn Hòa (Chủ biên), Nguyễn Thị Hồng Vân, Nguyễn Thị Ngọc Anh, Phạm Thị Tuyết Ngân, Huỳnh Thanh Tới và Trần Hữu Lễ (2007), Artemia – Nghiên cứu và ứng dụng trong nuôi trồng thủy sản,
- [5] Nguyễn Thị Kim Phượng và Nguyễn Văn Hòa (2013), Ảnh hưởng của khẩu phần thức ăn lên sinh trưởng và một số chỉ tiêu sinh sản của Artemia franciscana (dòng Vĩnh Châu),Tạp chí Khoa học Trường Đại học Cần Thơ. Số 26B: 34-42
- [6] Ngô Thị Thu Thảo, Nguyễn Thị Ngoan (2014), Ảnh hưởng của các phương pháp bổ sung chế phẩm sinh học đến sinh trưởng và sinh sản của Artemia fransiscana Vĩnh Châu,Tạp chí Khoa học Trường Đại học Cần Thơ. Số 32B: 94-99
- [7] Lavens, P. and Sorgeloos, P. (1966), Manual on the production and use of live food for aquaculture,FAO Fisheries Technical Paper. No. 361. Rome: 295 pages
- [8] Gómez, M. G. U., Delgado J.G., Aguirre J.L.Z., Fujii T.O. and Lavens P. (1999), Influence of different diets on length and biomass production of brine shrimp A. franciscana,Boletin de Investigaciones Y Marinas Costeras. 28: 7-18
- [9] Tin, DH. and Thao N.T.T. (2016), Abstracts of International Fish Symposium, Phu Quoc Island Vietnam, 31st October- 2nd November, 2016: Page 527,
- [10] Coutteau, P., Lavens, P. and Sorgeloos, P. (1990), Baker’s yeast as a potential substitute for live algae in aquaculture diets: Artemia as a case study,Journal of the World Aquaculture Society. 21: 1-9
- [11] Coutteau, P. (1996), Micro-algae,In: Lavens, P. and Sorgeloos, P. (eds.). Manual on the production and use of live food for aquaculture. FAO Fisheries Technical Paper. No. 361. Rome: 295 pages
- [12] Camacho, P., Salinas, J.M, Fuertes, C. and Delgado, M. (2004), Preparation of single cell detritus f-rom Laminaria sacc-harina as a hatchery diet for bivalve mollusks,Marine Biotechnology 6: 642-649