



- Công bố khoa học và công nghệ Việt Nam
Bảo quản và chế biến nông sản
Nguyễn Thị Vân Linh(1), Nguyễn Thị Thùy Dung, Nguyễn Phước Bảo Duy
Ứng dụng quy hoạch nhân tố từng phần tối ưu hóa hoạt tính chống oxy hóa các sản phẩm trà túi lọc từ gốc măng tây xanh (Asparagus officinalis L.)
Application of fractional factorial design to optimize antioxydant capacity in teabags from asparagus butt segment (Asparagus officinalis L.)
Nông nghiệp & Phát triển nông thôn
2020
23
69 - 76
1859 - 4581
TTKHCNQG, CVv 201
- [1] S. K. G.; S. Prasad (2007), Optimization of microwave-vacuum diying of button mushrooms using response-surface methodology.,Dry. Technol. vol. 25, n, pp. 901-911, 2007.
- [2] L. Barros; L. Cabrita, M. V. Boas; A. M. Carvalho; I. C. F. R. Ferreira (2011), Chemical, biochemical and electrochemical assays to evaluate phytochemicals and antioxydant activity of wild plants.,Food Client.. vol. 127, no. 4, pp. 1600-1608, 2011.
- [3] V. López; S. Akerreta; E. Casanova; J. M. García-Mina; R. Y. Cavero; M. I. Calvo (2007), In vitro antioxydant and anti-rhizopus activities of lamiaceae herbal extracts.,Plant Foods Hum. Nutr. vol. 62, no. 4, pp. 151-155, 2007.
- [4] I. Ferreira; L Barros; R. Abreu (2009), Antioxydants in Wild Mushrooms.,Chit. Med. Chein., vol. 16, no.12, pp.1543-1560, 2009.
- [5] A. Braca; N. De Tommasi; L. Di Bari; C. Pizza; M. Politi; I. Morelli (2001), Antioxydant principles f-rom Bauhinia tarapotensis.,J. Nat. Prod.. vol. 64, no. 7, pp. 892-895, 2001.
- [6] S. Velavan; K. R. Nagulendran; R. Mahesh; V. H. Begum (2007), Phcog Rev.: Plant Review The Chemistry, Pharmacological and Therapeutic Applications of Asparagus racemosus-A Review.,Phannacogn. Rev. vol. 1, no. 2, pp. 350-360, 2007.
- [7] J. M. Fuentes-Alventosa (2009), Effect of extraction method on chemical composition and functional c-haracteristics of high dietary fibre powders obtained f-rom asparagus by-products.,Food Chem., vol. 113, no. 2, pp. 665-671
- [8] C. I. Nindo; T. Sun; S. W. Wang; J. Tang; J. R. Powers (2003), Evaluation of drying technologies for retention of physical quality and antioxydants in asparagus (Asparagus officinalis, L.).,LWT -Food Sci. Technol., vol. 36, no. 5, pp. 507-516, 2003.
- [9] P. Bhattac-harjee; R. S. Singhal (2011), Asparagus, Broccoli, and Cauliflower: Production, Quality, and Processing,Handbook of Vegetables and Vegetable Processing
- [10] W. Zhang; W. Wu; Q. Wang; Y. Chen; G. Yue (2014), The juice of Asparagus By-Product Exerts Hypoglycemic Activity in Streptozotocin-Induced Diabetic Rats.,J. Food Biochem., vol. 38, no. 5 ,p p .509-517, Sep. 2014.