



- Công bố khoa học và công nghệ Việt Nam
Bảo quản và chế biến nông sản
Trịnh Thị Chung, Phạm Bằng Phương(5), Tạ Thị Lương, Lưu Hồng Sơn(3)(2), Trần Văn Chí(4), Đinh Thị Kim Hoa, Vi Đại Lâm(1)
Nghiên cứu ảnh hưởng của độ tuổi thu hoạch đến chất lượng quả chuối tây Bắc Kạn sau quá trình dấm chín bằng khí ethylene ngoại sinh
Study the effect of harvesting maturity on the quality of Backan’s tay banana fruit after ripening applied exogenous ethylene
Khoa học và Công nghệ - Đại học Thái Nguyên
2020
8
176-181
1859-2171
TTKHCNQG, CTv 178
- [1] M. B. Etana (2018), Review on the effects of ethylene (C2H4 ) on quality of fresh fruit and vegetable. The case of banana and tomato,Basic Research Journal of Agricultural Science and Review, vol. 6 no. 5, pp. 34-38 August 2018
- [2] T. T. Vu; T. H. Doan; G. T. Do; K. T. Giang, (2001), Compounds in tea and some common analytical methods in tea production in VieCTam,Hanoi Agriculture Publisher, 2001
- [3] (1988), TCVN4594:88 Methods for determination of total sugar”, 1988,TCVN4594:88
- [4] (1988), TCVN4589:1988: Methods for the determination of total axít and volatile axíts”, 1988,TCVN4589:1988:
- [5] S. Maduwanthi; R. Marapana (2019), Induced Ripening Agents and Their Effect on Fruit Quality of Banana,International Journal of Food Science, vol. 2, pp. 1-8, 2019
- [6] D. H. Nguyen (2005), Practical curriculum for sensory evaluation,Hanoi technology University – Ho Chi Minh publication, 2005
- [7] S. D. T. Maduwanthi; R. A. U. J. Marapana (2019), Induced Ripening Agents and Their Effect on Fruit Quality of Banana,Int J Food Sci., 2019
- [8] T. D. Chu (2008), More on the effects of ethylene in fruit ripening”, 2008,
- [9] (2019), An important boost for banana farmers in Bac Kan”, 2019.,
- [10] A. K. Thompson; S. Supapvanich; J. Sirison, (2019), Banana ripening science and technology,Springer Briefs in Food, Health, and Nutrition, 2019.