Lọc theo danh mục
  • Năm xuất bản
    Xem thêm
  • Lĩnh vực
liên kết website
Lượt truy cập
 Lượt truy cập :  19,963,624
  • Công bố khoa học và công nghệ Việt Nam

61.45

Kỹ thuật hóa học

Phạm Thùy Linh, Bá Thị Châm(2), Nguyễn Thị Thu Hà, Nguyễn Thanh Trà, Lê Thị Tú Anh(1), Nguyễn Thị Minh Nguyệt, Đoàn Duy Tiên, Ngô Quốc Anh, Nguyễn Văn Tuyến, Nguyễn Thanh Trà(3)

Phân lập các hoạt chất từ rau chua (Hibiscus Sabdariffa) có tác dụng ức chế enzyme chuyển hóa Angiotensin I

Angiotensin I converting enzyme inhibitors from Hibiscus sabdariffa

Hóa học

2014

3

334-339

0866-7144

Seven compounds, including methyl 5-0-caffeoylquinate; trimethyl 2-hydroxicitrate; methyl 4-0-caffeoylquinate; caffeic acid; methyl 3-0-caffeoylquinate; methyl 5-0-p-coumaroylquinate and chi orogenic acid were isolated from the bioactivity guided calyces extracts of Hibiscus sabdarifJa. Their structures were confirmed by 1H- NMR, 13C-NMR, and MS spectral methods and compared with those reported in the literature. Of these, three quinic acid derivatives; chlorogenic acid and caffeic acid were determined to be Angiotensin converting enzyme inhibitors with ICso values of 413.76; 569.47; 463.71; 373.25 and 253.12 Ilglml, respectively. These 5 compounds also indicated strong antioxidant capacity with IC50 values at the same range with resveratrol.

TTKHCNQG, CVv 14