



- Công bố khoa học và công nghệ Việt Nam
Dinh dưỡng; Khoa học về ăn kiêng
Phan Tiến Hoàng, Nguyễn Quang Dũng(1), Trần Thúy Nga, Nguyễn Thị Lan Phương, Lê Danh Tuyên
Hiệu quả bổ sung phối hợp sắt và kẽm đến tình trạng thiếu máu, thiếu sắt, thiếu kẽm trên trẻ 1-3 tuổi suy dinh dưỡng thấp còi
Tạp chí Dinh dưỡng và Thực phẩm
2022
01
30-37
1859-0381
TTKHCNQG, CVv 336
- [1] Angeles-Agdeppa I, Saises M, Capanzana M, et al. (2011), Pilot-scale commercialization of iron-fortified rice: effects on anemia status,Food Nutr Bull;32(1):3-12
- [2] Hotz C, Porcayo M, Onofre G, et al (2008), Efficacy of iron-fortified Ultra Rice in improving the iron status of women in Mexico,Food Nutr Bull;29(2):140-9.
- [3] Dijkhuizen MA, Wieringa FT, West CE, et al. (2001), Effects of iron and zinc supplementation in Indonesian infants on micronutrient status and growth,J Nutr;131(11):2860-5.
- [4] Sandstrom B, Davidsson L, Cederblad A, and Lonnerdal B (), Oral iron, dietary ligands and zinc absorption,J Nutr;115(3):411-4.
- [5] IZiNCG, Brown KH, Rivera JA, Bhutta Z, Gibson RS (2004), International Zinc Nutrition Consultative Group (IZiNCG) technical document 1. Assessment of the risk of zinc deficiency in populations and options for its control,. Food and Nutrition Bulletin. Suppl 2: p. S91-204.
- [6] (2001), Iron Deficiency Anaemia: Assessment, Prevention, and Control,A guide for programme managers. p. 33-45
- [7] Petry, N., et al. (2016), The Effect of Low Dose Iron and Zinc Intake on Child Micronutrient Status and Development during the First 1000 Days of Life: A Systematic Review and Meta-Analysis,Nutrients
- [8] Nguyễn Thanh Hà (2013), Hiệu quả của bổ sung bổ sung kẽm và bổ sung sprinkle đa vi chất trên trẻ 6-36 tháng tuổi suy dinh dưỡng thấp còi tại huyện Gia Bình, tỉnh Bắc Ninh,Luận án tiến sĩ dinh dưỡng cộng đồng, VDD, Hà Nội, tr. 73-79.
- [9] Lưu Ngọc Hoạt (2014), Nghiên cứu khoa học trong y học,
- [10] (2015), Đánh giá tình trạng thiếu máu, thiếu một số vi chất dinh dưỡng ở phụ nữ và trẻ em năm 2014,Hội nghị Công bố kết quả Tổng điều tra vi chất dinh dưỡng tháng 10 năm 2015
- [11] International Zinc Nutrition Counsultative Group (IZiNCG), Brown K, Rivera J, Bhutta Z, Gibson R, King J, Lönnerdal B, Ruel M, Sandström B, Wasantwisut E, et al (2004), Assessment of the risk of zinc deficiency in populations and options for its control,Food Nutr Bull. 2004, 25 (1): S99-203.
- [12] Stevens, G.A., et al. (2013), Global, regional, and national trends in haemoglobin concentration and prevalence of total and severe anaemia in children and pregnant and non-pregnant women for 1995–2011: a systematic analysis of population-representative data,The Lancet Global Health,. 1(1): p. e16-e25