Lọc theo danh mục
  • Năm xuất bản
    Xem thêm
  • Lĩnh vực
liên kết website
Lượt truy cập
 Lượt truy cập :  25,549,484
  • Công bố khoa học và công nghệ Việt Nam

34.29.99

Thực vật học

Nguyễn Quốc Bình, Nguyễn Văn Đạt, Lưu Đàm Cư(1), Nguyễn Phương Hạnh, Lưu Đàm Ngọc Anh

Thành phần các loài thực vật được đồng bào dân tộc ở Đắk Lắk và Gia Lai sử dụng làm rau

Composition of plants species which are used as vegetables in Gia Lai and Dak Lak by ethnic minorities

Báo cáo khoa học về sinh thái và tài nguyên sinh vật (Hội nghị khoa học toàn quốc lần thứ năm)

2013

964-967

The paper studied the composition of plant species which were used as vegetables by ethnic minority in Dak Lak and Gia Lai, 2 provinces of the Central Highland. The study identified 234 species belonging to 169 genera, 71 plant families in Oak lak province and Gia lai province which were used as vegetables with diverse life forms. The herbaceous plant groups accounted for the largest proportion, with 56 percent of them, followed by group of lianas with 15 percent, group of wood plants with 23 percent, and only 6 percent for shrub species. It also mentioned in the checklist of 23 species in 17 plant families whose function as vegetables was newly discovered in these provinces.

TTKHCNQG, Vd 1136/2014