



- Công bố khoa học và công nghệ Việt Nam
Cây rau, cây hoa và cây ăn quả
Lê Thị Thủy, Dương Thị Thảo Uyên, Đỗ Ngân Hằng, Nguyễn Phương Thảo(1), Phạm Thị Vân, Đào Thị Sen
Ảnh hưởng của hình thức thủy canh và dung dịch dinh dưỡng đến một số chỉ tiêu liên quan đến năng suất và chất lượng cây cần tây (Apium graveolens)
Effects of hydroponic forms and nutrient solutions on some parameters related to yield and quality of celery (Apium graveolens)
Khoa học (Đại học Sư phạm Hà Nội)
2021
4F
11-18
2354-1075
TTKHCNQG, CVv 157
- [1] (1998), Quyết định số 867/1998/ QĐ-BYT của Bộ Y tế về danh mục tiêu chuẩn vệ sinh đối với lương thực phẩm do Bộ trưởng Bộ y tế ban hành.,
- [2] Santamaria P., (2006), Nitrate in vegetables: toxicity, content, intake and EC regulation.,J. Sci Food Agric., 86, pp. 10-17
- [3] Santamaria P., Elia A., Gonnella M., (1997), Changes in nitrate accumulation and growth of endive plants during the light period as affected by nitrogen level and form.,J Plant Nutr., 20, pp. 1255-1266.
- [4] Maynard D.N., Baker A.V., Minotti P.L., Peck N.H., (1976), Nitrate accumulation in vegetables.,Adv. Agron, 28, pp. 71-118.
- [5] Nguyễn Thị Thu Phương, Đào Thu Hà, Trần Thị Yến, (2020), Xác định hàm lượng nitrate trong một số mẫu rau củ theo phương pháp trắc quang sử dụng thuốc thử axit salisylic.,Tạp chí Khoa học và Công nghệ, 56(3), pp. 128-131.
- [6] Nguyễn Văn Mùi, (2007), Thực hành Hóa sinh học.,
- [7] Şirin U., (2011), Flower longevity and quality attributes of gerbera cut flower affected by different nutrient solutions.,African Journal of Agricultural Research, 6(21), pp. 4910-4919.
- [8] Abd-Elkader D.Y. and Alkharpotly A.A., (2016), Effect of nitrogenous concentration solutions on vegetative growth, yield and chemical c-haracters of celery (Apium graveolens L.).,J. Plant Production, Mansoura Univ., 7(11), pp. 1201-1206.
- [9] Kun R.S. , (2018), Influence of planting medium on different nutrient concentration to the growth and yield of celery.,Journal Agrifor, 17(1), pp. 115-122.
- [10] Silvani W., Jeanne M. P., Jemmy N., (2020), Effect of AB mix nutrient concentration on growth and yield of celery (Apium graveolens L.) with NFT hyd-roponic systems.,Cocos, 1(1), pp. 1-9.
- [11] Nguyễn Xuân Nguyên, (2004), Kĩ thuật thủy canh và sản xuất rau sạch.,
- [12] Kooti W., Ghasemiboroon M., Asadi-Samani M., et al, (2014), The effects of hydro-alcoholic extract of celery on lipid profile of rats fed a high fat diet.,Adv Environ Biol., 8, pp. 325-330.
- [13] Mohammed S.A., (2021), Cytotoxic, antioxidant, and antimicrobial activities of Celery (Apium graveolens L.).,Bioinformation, 17(1), pp. 147-156
- [14] Wesam K. and Nahid D., (2017), A Review of the antioxidant activity of celery (Apium graveolens L).,J. Evid Based Complementary Al-tern Med., 22(4), pp. 1029-1034.
- [15] Kooti W., Ali-Akbari S., Asadi-Samani M., Ghadery H., Ashtary-Larky D., (2014), A review on medicinal plant of Apium graveolens.,Adv. Herb Med., 1, pp. 48-59.
- [16] Gauri M., Javed Ali S., Shahid Khan M., (2015), A review of Apium graveolens (Karafs) with special reference to Unani medicine.,Int Arch Integr. Med., 2, pp. 131-136.