



- Công bố khoa học và công nghệ Việt Nam
Dinh dưỡng; Khoa học về ăn kiêng
Nguyễn Văn Chuyên, Tống Đức Minh(1), Phạm Nam Thái
Thực trạng nhiễm hóa chất trong một số sản phẩm sữa dạng lỏng cho trẻ em dưới 36 tháng tại Hải Phòng, năm 2020
Y học cộng đồng
2020
58
15-20
2354-0613
TTKHCNQG, CVv 417
- [1] Eliseo Herrero-Hernández; Ana B Simón-Egea; María J SánchezMartín (2020), Monitoring and environmental risk assessment of pesticide residues and some of their degradation products in natural waters of the Spanish vineyard region included in the denomination of origin jumilla,Environmental Pollution, 114666
- [2] Tsiplakou, Anagnostopoulos, Haroutounian (2010), Pesticides residues in milks and feedstuff of farm animals drawn f-rom Greece,Chemosphere, 80(5): 504–512.
- [3] Zelinjo N Igweze; Osazuwa C Ekhator; Ify Nwaogazie (2020), Public Health and Paediatric Risk Assessment of Aluminium, Arsenic and Mercury in Infant Formulas Marketed in Nigeria,Sultan Qaboos University Medical Journal, 20(1): e63.
- [4] Steve Blunden; Tony Wallace (2003), Tin in canned food: a review and understanding of occurrence and effect,Food and Chemical Toxicology, 41(12): 1651-1662.
- [5] Amir Ismail; Muhammad Riaz; Saeed Akhtar (2019), Heavy metals in milk: global prevalence and health risk assessment,Toxin Reviews, 38(1): 1-12.
- [6] Ebrahim Rahimi (2013), Lead and cadmium concentrations in goat, cow, sheep, and buffalo milks f-rom different regions of Iran,Food chemistry, 136(2): 389-391
- [7] Annalisa Bargellini; Francesco Venturelli; Elisabetta Casali (2018), Trace elements in starter infant formula: dietary intake and safety assessment,Environmental Science and Pollution Research, 25(3): 2035-2044.
- [8] (2006), COMMISSION REGULATION (EC) No 1881/2006 of 19 December 2006.,
- [9] (2016), Thông tư số 50/2016/TT-BYT quy định giới hạn tối đa dư lượng thuốc bảo vệ thực vật trong thực phẩm,Thông tư số 50/2016/TT-BYT
- [10] (2010), QCVN 5-1:2010/BYT Quy chuẩn kỹ thuật quốc gia đối với các sản phẩm sữa dạng lỏng.,QCVN 5-1:2010/BYT