Lọc theo danh mục
  • Năm xuất bản
    Xem thêm
  • Lĩnh vực
liên kết website
Lượt truy cập
 Lượt truy cập :  29,957,384
  • Công bố khoa học và công nghệ Việt Nam

34.29.99

Thực vật học

Trần Quốc Hùng, Ngô Trịnh Tùng(1)

Nghiên cứu thành phần, đặc điểm sinh học, sinh thái học một số cây chủ yếu được sử dụng làm men rượu tại tỉnh Hà Giang

Research on composition, biological and ecological characteristics of some major plants for wine fermentation in Ha Giang province

Báo cáo khoa học về sinh thái và tài nguyên sinh vật (Hội nghị khoa học toàn quốc lần thứ năm)

2013

1057-1063

The species for wine fermentation in Ha Giang have diversity of life forms and categories. The number of investigations of the species for wine fermentaion have been 54 species in 26 families, 47 genera, focusing on Magnoliophyta division, within 10 species acting as major plants for wine fermentation. Research sites of species for wine fermentation slope from 5 to 500. Mainly land is feralit gray and yellow on granite rocks, ancient limestone. In general, the mainly species for wine fermentation have ability of growth on a variety of soil types and does not require strict land. The mainly species for wine fermentation in the study area appear in many different state forests, low density of seedling. Distribution of the species for wine fermentation is reducing by increasing altitude above sea level.

TTKHCNQG, Vd 1136/2014