



- Công bố khoa học và công nghệ Việt Nam
Dược lý học
Vũ Minh Ngọc, Lê Văn Quân, Đinh Việt Hùng, Phạm Văn Trân(1), Nguyễn Thị Mai Ly, Phạm Ngọc Thảo, Nguyễn Xuân Khái
Nghiên cứu tác dụng chống oxy hóa trên gan của cao chiết hạt cà phê xanh trên thực nghiệm
Tạp chí Y học Việt Nam (Tổng hội Y học Việt Nam)
2022
2
160-163
1859-1868
TTKHCNQG, CVv 46
- [1] Q. A. Nogaim et al. (2020), Protective effect of Yemeni green coffee powder against the oxidative stress induced by Ochratoxin A,,Toxicol. Rep. 2020; 7: 142–148.
- [2] W. A. AL-Megrin et al. (2020), Green Coffea arabica Extract Ameliorates Testicular Injury in High-Fat Diet/Streptozotocin-Induced Diabetes in Rats,,J. Diabetes Res. 2020; 2020: e6762709.
- [3] O. D. AlAmri et al. (2020), Investigation of antioxidant and anti-inflammatory activities as well as the renal protective potential of green coffee extract in high fat-diet/streptozotocin-induced diabetes in male albino rats,J. Funct. Foods. 2020; 71: 103996.
- [4] Zhen YZ, Lin YJ, Li KJ, et al., (2016), Effects of rhein lysinate on D-galactose-induced aging mice,Exp Ther Med. 2016; 11(1): 303-308
- [5] E. Dybkowska, A. Sadowska, R. Rakowska, M. Dębowska, F. Świderski, and K. Świąder, (2017), Assessing polyphenols content and antioxidant activity in coffee beans according to origin and the degree of roasting,Rocz. Państw. Zakładu Hig. 2017; 68(4): 347–353.
- [6] L. A. Pham-Huy, H. He, and C. Pham-Huy, (2008), Free Radicals, Antioxidants in Disease and Health,Int. J. Biomed. Sci. IJBS. 2008; 4(2): 89–96
- [7] J. F. Turrens (2003), Mitochondrial formation of reactive oxygen species,J. Physiol., 2003; 552(2): 335–344.