Lọc theo danh mục
  • Năm xuất bản
    Xem thêm
  • Lĩnh vực
liên kết website
Lượt truy cập
 Lượt truy cập :  20,468,488
  • Công bố khoa học và công nghệ Việt Nam

30.17

Vật lý

Nguyễn Việt Dũng, Lê Kiều Hiệp(1), Trần Thị Thu Hằng, Võ Đình Hiệp

Mô phỏng quá trình trao đổi nhiệt liên hợp giữa thực phẩm và môi trường kết đông

Simulation of heat transfer processing in conjugate food freezing/air convection

Năng lượng Nhiệt

2013

113

5-7,11

0868-3336

This paper presents the simulation of heat transfer processing in conjugate food freezing/air force convection inside a freezing device by CFD method. Base on concept of effective specific heat, modelling of heat conduction with heat generation inside foodstuff, which generates by phase chance from liquid to solid of water contend, will be transferred to modelling of heat conduction with thermal properties depend on temperature. Application of turbulent flow model kE, the mechanical air flow and the convection between air flow and foodstuff on the suface will be solved. These processings will be coupling simulated by simulation software Fluent 12.0. The comparing between the calculated result in temperature field inside foodstuff by this modelling and the experimental result showed the accuracy of this modelling.

TTKHCNQG, CVt67