Lọc theo danh mục
  • Năm xuất bản
    Xem thêm
  • Lĩnh vực
liên kết website
Lượt truy cập
 Lượt truy cập :  20,018,181
  • Công bố khoa học và công nghệ Việt Nam

34.25.57

Lê Phạm Đại, Lê Thanh Hải, Lã Văn Kính, Nguyễn Hữu Tỉnh(1)

Tác động của việc sử dụng 3 dòng đực giống duroc có tỷ lệ mỡ giắt và khối lượng giết thịt khác nhau đến tỷ lệ mỡ giắt trong thăn thịt lớn lai thương phẩm giống ngoại

Intramuscular fat improved by the solution of using different Duroc Boar lines and slaughter weights of Duroc (Landrace x Yorkshire) commercial pigs

Khoa học kỹ thuật Chăn nuôi

2015

2

2-7

1859-476X

The experiment studied intramuscular fat improved by hybridization solution on 120 commercial crossbred pigs created from 2 different Duroc lines: normal Du line and Du intramuscular fat improved line with FI(Landrace x Yorkshire) sows at the Binh Thang Animal Research and Development Center and Dong Nai province. The results show the intramuscular fat content in the loin of pork from intramuscular fat improved Duroc line higher than that from normal Duroc line at all times usually 75 kg, 100kg and 125kg are 2.73 percent, 2.92 percent and 3.06 percent compared with 2.43 percent, 2.66 percent and 2.78 percent, respectively. At the same time, through this experiment, pigs from the period 100 to 125kg in both groups of commercial hybrid have intramuscular fat increased slightly from 0.12 percent to 0.14 percent, but the estimated percentage of lean meat in the carcass decreased from 1.0 to 1.3 percent.

TTKHCNQG, CVv345