Lọc theo danh mục
  • Năm xuất bản
    Xem thêm
  • Lĩnh vực
liên kết website
Lượt truy cập
 Lượt truy cập :  30,070,136
  • Công bố khoa học và công nghệ Việt Nam

76.33.35

Dịch tễ học

Phạm Thành Suôi, Hoàng Văn Thành, Trần Đỗ Hùng, hà sơn tùng(1)

Kiến thức, thái độ, thực hành về an toàn vệ sinh thực phẩm và các yếu tố liên quan của chủ cơ sở trong chế biến thực phẩm tại tỉnh Vĩnh Long trước và sau can thiệp năm 2014

Knowledge, attitude and practice about food hygiene, food safety and identifying related factors of food manufacturers in Vinh Long province before and after interration in 2014

Y học Việt Nam

2015

1

147-152

1859-1868

Cross-sectional method was conducted among 577 of food manufacturers and sellers in Vinh Long province from 5/2013 to 5/2014. It was found that after interration, the percentage of food manufacturers and sellers is 90,7 percent; attitude and practice proportion accounts for 89.4 percent and 61.4 percent. There is a statistical significance link between education level and knowledge, between knowledge and practice of the people who work in field of food making (p0.05). Therfore, the authors need to enhance knowledge, attitude and practice on food hygiene and safety of food manufacturers. the authors need to promote health education about food safety with practical useful messages and express the main contents clearly to strengthen and raise knowledge to sellers and buyers about foods.

TTKHCNQG, CVv 46