



- Công bố khoa học và công nghệ Việt Nam
Bảo quản và chế biến nông sản
Nguyễn Thị Hồng Hạnh(1), Trần Thị Ánh
Nghiên cứu điều kiện thích hợp trong quá trình sản xuất bột cà rốt
Research on suitable conditions for produced carrot powder
Nông nghiệp & Phát triển nông thôn
2020
22
80 - 87
1859 - 4581
TTKHCNQG, CVv 201
- [1] Yuanjuan Gong; Guomiao Deng; Chungsu Han; Xiaofeng Ning (2015), Process optimization based on carrot powder color c-haracteristics,Engineering in Agriculture, Vol. 8 (3), pp 137-142.
- [2] Marie Celeste Karam; Jeremy Petit; David Zimmer; Elie Baudelaire Djantou; Joeel Scher (2016), Effects of drying and grinding in production of fruit and vegetable powders: A review. 2-49.,Journal of Food Engineering, Vol. 188, pp. 3
- [3] Mahanom Hussin; Azizah Abdul-Hamid; Suhaila Mohamad; Nazamid Saari; Maznah Ismail; Mohd (2005), Hair Bejo, Protective effect of Centella asiatica extract and powder on oxidative stress in rats,Food Chemistry, Vol 100, pp. 535 - 541.
- [4] Klara Haas; Thomas Dohnal; Patricia Andreu; Egon Zehetner (2020), Particle engineering for improved stability and handling properties of carrot concentrate powders using fluidized bed granulation and agglomeration,,Powder Technology, Vol.370, PP104-115.
- [5] H. Jiang; M. Zhang; B. Adhikari (2013), Fruit and vegetable powders,Woodhead Publishing Series in Food Science, Technology and Nutrition.
- [6] (1990), Utilization of tiopical foods: fruit and leave,Food and Agriculture organization of the unitednation. FAO, Rome.
- [7] C. C. Ariahu; O. S. Kamaldeen; M.I. Yusufu (2020), Kinetic and thermodynamic studies on the degradation of carotene in carrot powder beads,,Journal of food Engineering, Vol. 288, 110145
- [8] Đỗ Thanh Tâm (2011), Nghiên cứu công nghệ sản xuất bột rau má,NXB Học viện Nông nghiệp Việt Nam.
- [9] Lẽ Huy Thương (), Giáo trình Thực hành kỹ thuật thực phẩm,NXB Học viện Nông nghiệp Việt Nam.
- [10] Trần Hà Diệu Linh (2018), Bưóc đầu phát triển sản phẩm bột thực phẩm giàu carotenoid từ quả trứng gà (lekima),NXB Học viện Nông nghiệp Việt Nam.
- [11] Nguyễn Vãn May (2002), Giáo trình Kỹ thuật sấy nông sản thực phẩm,NXB Khoa học - Kỹ thuật.
- [12] (2007), Bằng thành phần dinh dưỡng thực phẩm Việt Nam,NXB Y học Hà Nội.