Lọc theo danh mục
  • Năm xuất bản
    Xem thêm
  • Lĩnh vực
liên kết website
Lượt truy cập
 Lượt truy cập :  30,197,999
  • Công bố khoa học và công nghệ Việt Nam

69.09.21

Nuôi trồng thuỷ sản

Hà Lê Thị Lộc, Nguyễn Thị Thanh Thủy, Nguyễn Thị Kim Bích, Nguyễn Trung Kiên, Đặng Thị Mai(1)

Kỹ thuật sản xuất giống và nuôi thương phẩm cá khoang cổ nemo (Amphiprion ocellaris Cuvier, 1830) - A. Kỹ thuật sản xuất giống cá khoang cổ nemo

Technique of seed production and grow-out culture of Nemo anemone fishes (Amphiprion ocellaris, Cuvier, 1830). A- Technique of seed production of Nemo anemone fishes

Hội nghị Khoa học và Công nghệ biển toàn quốc: Quyển 4 - Sinh học và nguồn lợi sinh vật biển

2011

387-395

The techniques of the seed production of nemo anemonefishes have been studied successfully with the survival rates of one-month-old fish reaching approximately 35 percent. The studied results showed that: To quickly achieve broodstock maturation and reproduction in captivity, the pairs should be acclimatized at the seawater temperatures range from 25°C - 30°C without the presence of favourite anemone host and the most suitable culture volume was 300 litres. Newly fish from 1 to 5 days old were fed on rotifers (Brachionus plicatilis) with density of 5-7 inds/ml combining microalgae (Nannochloropsis oculata). When the fish reached about 7 days old, they were fed on Artemia until the fish reached. commercial size. After month-old, the fish were fed on Artemia combining with artificial food. The cultured nemo anemone fishes can adapt at the salinity from 10-40 thounsandth. However, the best salinity for growth of the juveniles ranged from 30-35 thounsandth.

TTKHCNQG, Vd 1135/2014