Lọc theo danh mục
  • Năm xuất bản
    Xem thêm
  • Lĩnh vực
liên kết website
Lượt truy cập
 Lượt truy cập :  25,945,147
  • Công bố khoa học và công nghệ Việt Nam

87.15

Kỹ thuật môi trường

Đào Văn Biên, Đỗ Thị Lan(1), Nguyễn Tuấn Anh

Nghiên cứu hiệu quả của chế phẩm vi sinh vật hữu hiệu (EM thứ cấp) trong xử lý môi trường chăn nuôi gà tại huyện Tam Đảo - tỉnh Vĩnh Phúc

Study on efficiency microorganism preparations (secondary EM) in environmental remediation breeding chicken at Tam Dao district, Vinh Phuc province

Khoa học và Công nghệ (Đại học Thái Nguyên)

2014

9

77-82

1859-2171

The study was conducted to detennine the efficiency of microorganism preparations (secondary EM) in environmental remediation chicken breeding at Tam Dao, Vinh Phuc province. The results showed that, using probiotics make biological padding for poultry in Vinh Phuc province in 2013 gave very good results in improving the production environment, reduce odor of the barn. NH3 emissions decreased by 5.71 times; H2S decreased by 4.48 times compared with traditional breeding methods. Levels of N, P, K in fertilizer increased, namely: total nitrogen by 1.41 times; Phosphorus total increase of 1.62 times; Kali total increase of 1.58 times, which increases the quality of the fertilizer. Meanwhile microorganisms in the barn tend to decline. Using preparations viable microorganisms for poultry bring economic efficiency, environmental performance and increase people's income is higher than traditional fanning methods. Probiotics (secondary EM) has been well received as a solution to ensure that agriculture sustainable development and environmental protection.

TTKHCNQG, CTv 178