Lọc theo danh mục
  • Năm xuất bản
    Xem thêm
  • Lĩnh vực
liên kết website
Lượt truy cập
 Lượt truy cập :  22,733,825
  • Công bố khoa học và công nghệ Việt Nam

Khoa học y, dược

BB

Nguyễn Thị Thuận, Trần Nguyễn Hà Vy, Cao Thị Thúy Hằng, Trần Thị Thanh Vân, Võ Mai Như Hiếu, Nguyễn Ngọc Linh, Nguyễn Đình Thuất, Phạm Đức Thịnh(1)

PHÂN TÍCH THÀNH PHẦN HÓA HỌC VÀ HOẠT TÍNH CHỐNG OXY HÓA CỦA SULFATE POLYSACCHARIDE CHIẾT XUẤT TỪ RONG NÂU VIỆT NAM BẰNG PHƯƠNG PHÁP HÓA HỌC VÀ HỖ TRỢ ENZYME

CHEMICAL COMPOSITION ANALYSIS AND ANTIOXIDANT ACTIVITY OF SULFATED POLYSACCHARIDES EXTRACTED FROM BROWN ALGAE BY CHEMICAL AND ENZYME - ASSISTED METHODS

Tạp chí Phân tích Hóa, Lý và Sinh học

2024

2A

20

Sulfate polysaccharides from four Vietnamese brown algae Sargassum oligocystum, S. polycystum, S. seratum and Turbinaria ornata were extracted by both chemical and enzyme –assisted methods. The monosaccharide composition, sulfate content and molecular weight of all chemical and enzymatic extracts were analyzed. The effect of extraction method on chemical features of sulfated polysaccharides was investigated. The enzymatic extract showed higher antioxidant activity compared to chemical extract.

Sulfate polysaccharides from four Vietnamese brown algae Sargassum oligocystum, S. polycystum, S. seratum and Turbinaria ornata were extracted by both chemical and enzyme –assisted methods. The monosaccharide composition, sulfate content and molecular weight of all chemical and enzymatic extracts were analyzed. The effect of extraction method on chemical features of sulfated polysaccharides was investigated. The enzymatic extract showed higher antioxidant activity compared to chemical extract.