



- Công bố khoa học và công nghệ Việt Nam
Kỹ thuật hoá dược
Trần Thị Kim Ngân, Trần Thiện Hiền, Ngô Thị Cẩm Quyên(1), Lê Xuân Tiến, Mai Huỳnh Cang, Nguyễn Thị Hồng Phúc, Triệu Tuấn Anh, Nguyễn Hoàng Thảo Mi
Phân tích thành phần hóa học và nghiên cứu ảnh hưởng của các yếu tố bảo quản của tinh dầu hương thảo ở tỉnh Lâm Đồng, Việt Nam
Research the effect of some preservation factors and chemical composition analysis of Rosemary essential oil in Lam Dong province, Vietnam
Tạp chí khoa học và công nghệ - Đại học Nguyễn Tất Thành
2020
09
63-69
2615-9015
TTKHCNQG, CVv 503
- [1] M. M. Özcan; J. C. Chalchat (2008), “Chemical composition and antifungal activity of rosemary (Rosmarinus officinalis L.) oil f-rom Turkey,”,Int. J. Food Sci. Nutr., vol. 59, no. 7–8, pp. 691–698, 2008
- [2] A. Elamrani, S. Zrira, B. Benjilali, M. (2000), Berrada, “A study of moroccan rosemary oils,”,J. Essent. Oil Res., vol. 12, no. 4, pp. 487–495, 2000.
- [3] J. C. Chalchat, R. P. Garry, A. Michet, B. Benjilali, J. L. Chabart (1993), “Essential oils of rosemary (Rosmarinus officinalis L.). the chemical composition of oils of various origins (Morocco, Spain, France),”,J. Essent. Oil Res., vol. 5, no. 6, pp. 613– 618, 1993
- [4] J. A. Pino, M. Estarrón, V. Fuentes (1998), “Essential oil of rosemary (rosmarinus officinalis l.) f-rom Cuba,”,J. Essent. Oil Res., vol. 10, no. 1, pp. 111–112, 1998.
- [5] A. Porte, R. L. Ronoel, D. Lopes, M. Koketsu, S. L. Gonçalves, H. S. Torquilho, (2000), “Essential oil of rosmarinus officinalis L. (rosemary) f-rom rio de janeiro, Brazil,”,J. Essent. Oil Res., vol. 12, no. 5, pp. 577–580, 2000.
- [6] Y. Diab; L. Auezova; H. Chebib; J. C. Chalchat,; G. Figueredo, (2002), “Chemical composition of Lebanese rosemary (Rosmarinus officinalis L.) Essential oil as a function of the geographical region and the harvest time,”,J. Essent. Oil Res., vol. 14, no. 6, pp. 449–452, 2002.
- [7] P. Taylor; T. Tinoco (2002), “Evaluation of the Essential Oils of Rosemary (Rosmarinus officinalis L.),Different Zones of Evaluation of the Essential Oils of Rosemary (Rosmarinus officinalis L.) f-rom Different Zones of “Alentejoyy (Portugal)” no. October 2014, pp. 37–41, 2002
- [8] Z. Z. Adel Kadri, (2016), “Chemical constituents and antioxidant properties of Rosmarinus officinalis L. essential oil cultivated f-rom the South-Western of Tunisia,”,J. Med. Plants Res., vol. 5, no. 29, pp. 5999–6004, Dec. 2011.