



- Công bố khoa học và công nghệ Việt Nam
Dinh dưỡng; Khoa học về ăn kiêng
Lê Thị Thảo Linh, Phạm Thị Diệu Linh, Nguyễn Thị Thu Hương, Đặng Kim Anh, Lê Thị Hương(1)
Tình trạng dinh dưỡng của người bệnh sa sút trí tuệ tại Bệnh viện Lão khoa Trung ương năm 2022
Nutritional status of patients with dementia at National geriatric hospital in 2022
Tạp chí Y học Việt Nam (Tổng hội Y học Việt Nam)
2022
2
257-261
1859-1868
TTKHCNQG, CVv 46
- [1] Fox B., Henwood T., Neville C. và cộng sự. (2014), Relative and absolute reliability of functional performance measures for adults with dementia living in residential aged care,International Psychogeriatrics, 26(10), 1659–1667
- [2] Meijers J.M.M., Schols J.M.G.A., và Halfens R.J.G. (2014), Malnutrition in care home residents with dementia,J Nutr Health Aging, 18(6), 595–600.
- [3] Caçador C., Teixeira-Lemos E., Oliveira J. (2021), The Relationship between Nutritional Status and Functional Capacity: A Contribution Study in Institutionalised Portuguese Older Adults,Int J Environ Res Public Health, 18(7), 3789
- [4] (2015), Department of economic and social affairs - population division,World Population Prospects: 2015 revision
- [5] Quế P.N.N., Thu N.N., và Thanh H.T.K. (2021), Tình trạng dinh dưỡng của bệnh nhân sa sút trí tuệ điều trị nội trú tại Bệnh viện Lão khoa Trung ương,VMJ, 507(2)
- [6] Camina Martín M.A., Barrera Ortega S., Domínguez Rodríguez L. (2012), Presence of malnutrition and risk of malnutrition in institutionalized elderly with dementia according to the type and deterioration stage,Nutr Hosp, 27(2), 434–440
- [7] Volkert D., Chourdakis M., Faxen-Irving G. và cộng sự. (2015), ESPEN guidelines on nutrition in dementia,Clinical Nutrition, 34(6), 1052–1073.
- [8] (2012), Dementia: a public health priority,