



- Công bố khoa học và công nghệ Việt Nam
Sản xuất hóa học công nghiệp nói chung
Nguyễn Đình Phúc, Phạm Hoàng Danh, Triệu Tuấn Anh, Thái Huỳnh Yến Phương
Chưng cất tinh dầu Hương thảo bằng phương pháp lôi cuốn hơi nước
The extraction of rosemary essential oil by steam distillation method
Tạp chí khoa học và công nghệ - Đại học Nguyễn Tất Thành
2020
10
21-25
2615-9015
TTKHCNQG, CVv 503
- [1] N. Bousbia, M. A. Vian, M. A. Ferhat, E. Petitcolas, B. Y. Meklati, F. Chemat (2009), Comparison of two isolation methods for essential oil f-rom rosemary leaves: Hydrodistillation and microwave hydrodiffusion and gravity",,Food Chemistry, vol. 114, pp. 355-362, 2009.
- [2] C. Boutekedjiret, F. Bentahar, R. Belabbes, J. Bessiere (2003), "Extraction of rosemary essential oil by steam distillation and hydrodistillation",,Flavour and Fragrance Journal, vol. 18, pp. 481-484, 2003.
- [3] A. Basile, M. M. Jiménez-Carmona, A. A. Clifford (1998), "Extraction of rosemary by superheated water",,Journal of Agricultural and Food Chemistry, vol. 46, pp. 5205-5209, 1998.
- [4] M. J. Jordán, V. Lax, M. C. Rota, S. Lorán, J. A. Sotomayor (2013), "Effect of bioclimatic area on the essential oil composition and antibacterial activity of Rosmarinus officinalis L",,Food Control, vol. 30, pp. 463-468, 2013.
- [5] O. Y. Celiktas, E. H. Kocabas, E. Bedir, F. V. Sukan, T. Ozek, K. Baser (2007), "Antimicrobial activities of methanol extracts and essential oils of Rosmarinus officinalis, depending on location and seasonal variations",,Food Chemistry, vol. 100, pp. 553-559, 2007
- [6] B. Bozin, N. Mimica-Dukic, I. Samojlik, E. Jovin (2007), "Antimicrobial and antioxidant properties of rosemary and sage (Rosmarinus officinalis L. and Salvia officinalis L., Lamiaceae) essential oils,",Journal of agricultural and food chemistry, vol. 55, pp. 7879-7885, 2007