Lọc theo danh mục
  • Năm xuất bản
    Xem thêm
  • Lĩnh vực
liên kết website
Lượt truy cập
 Lượt truy cập :  20,470,813
  • Công bố khoa học và công nghệ Việt Nam

68.39.15

Chăn nuôi

Trần Văn Chí(1), Phạm Thị Tuyết Mai, Nguyễn Xuân Ninh, Đinh Thị Kim Hoa, Nguyễn Thị Hương

Nghiên cứu khả năng lên men của tổ hợp nấm men và vi khuẩn lactic từ nguồn thân cây ngô. rơm tươi và cỏ làm thức ăn gia súc

Study the fermentation ability of combination of yeast and lactic acid bacteria base on cornstalks, fresh straw and grass to produce the animal feed

Khoa học và Công nghệ (Đại học Thái Nguyên)

2015

4

111-114

1859-2171

Using the combination of yeast and lactic acid bacteria fermented cornstalks, fresh straw and grass as animal feed to increase the number of beneficial cell microorganisms supporting for intestinal digestion of herbivores be better. The fermentation was carried out under the two phase - semisolid and liquid, thereby yeast biomass after aerobic phase increased to 109, but after the anaerobic biomass decreased to 10 exponent 7. The biomass of lactic acid bacteria increases in all phases of fermentation, bacterial cell count was about 10 exponent 10 after the 2th phase finished. The fermentation process was the biological conversion of plant material into single-cell protein, increased to 53.1 percent protein. Moreover, the biological metabolism has changed amino acid composition of raw materials, increased levels of essential amino acids.

TTKHCNQG, CTv 178