



- Công bố khoa học và công nghệ Việt Nam
Dinh dưỡng; Khoa học về ăn kiêng
Hoàng Việt Bách, Nguyễn Thị Thuý, Trần Thị Thuỷ, Ngô Quốc Duy, Ngô Xuân Quý, Phạm Văn Giao, Lê Văn Quảng, Lê Thị Hương(1)
Thay đổi tình trạng dinh dưỡng sau can thiệp trên bệnh nhân ung thư lưỡi, sàn miệng
Tạp chí Y học Việt Nam (Tổng hội Y học Việt Nam)
2021
2
134-139
1859-1868
TTKHCNQG, CVv 46
- [1] Ravasco P; Monteiro-Grillo I; Vidal PM, (2005), Dietary counseling improves patient outcomes: a prospective, randomized, controlled trial in colorectal cancer patients undergoing radiotherapy,J Clin Oncol. 23(7): 1431–1438
- [2] Nguyễn Thuỳ Linh (2016), Hiệu quả can thiệp dinh dưỡng cho bệnh nhân ung thư điều trị hóa chất tại Bệnh viện Đại học Y Hà Nội,
- [3] Baldwin C; Kimber KL; Gibbs M, (2016), Supportive interventions for enhancing dietary intake in malnourished or nutritionally at-risk adults,Cochrane Database Syst Rev. 12: CD009840
- [4] Nayel H; el-Ghoneimy E; el-Haddad S (1992), Impact of nutritional supplementation on treatment delay and morbidity in patients with head and neck tumors treated with irradiation,Nutrition. 8(1): 13–18
- [5] Guo CB; Ma DQ; Zhang KH (1994), Nutritional status of patients with oral and maxillofacial malignancies,J Oral Maxillofac Surg. 52(6): 559– 562; discussion 563-564.
- [6] Gellrich NC; Handschel J; Holtmann H, (2015), Oral Cancer Malnutrition Impacts Weight and Quality of Life,Nutrients. 7(4): 2145–2160
- [7] Baldwin C; Weekes CE (2011), Dietary advice with or without oral nutritional supplements for disease-related malnutrition in adults,Cochrane Database Syst Rev. (9): CD002008
- [8] Parfenov M; Pedamallu CS; Gehlenborg N, (2014), C-haracterization of HPV and host genome interactions in primary head and neck cancers,Proc Natl Acad Sci U S A. 111(43): 15544–15549