Lọc theo danh mục
  • Năm xuất bản
    Xem thêm
  • Lĩnh vực
liên kết website
Lượt truy cập
 Lượt truy cập :  23,292,352
  • Công bố khoa học và công nghệ Việt Nam

68.39.37

Chăn nuôi

Nguyễn Văn Đạt, Trần Hiệp, Nguyễn Xuân Trạch(1)

ảnh hưởng của mật độ năng lượng, protein và xơ trong khẩu phần đến sinh trưởng và hiệu quả chuyển hóa thức ăn của thỏ New Zealand

Effects of levels of energy, protein and fiber in the diet on growth and feed conversion efficiency in New Zealand white growing rabbits

Khoa học và Phát triển

2014

4

558-566

1859-0004

An experiment was conducted to investigate effects of levels of energy, protein and fiber in the diet on growth and feed conversion efficiency in New Zealand White growing rabbits fed with green forages available in North Vietnam, A total of 125 growing rabbits at 6 weeks of age were randomly divided into 25 groups of 5 each to be fed with diets containing different levels of energy, protein and fiber by means of varying the ratio between fiber rich grasses (elephant, setaria or para grass) and protein rich foliages (water spinach vine, sweet potato vine or gigantea leaves) in the basal diets. Results of regression analyses on nutrient-response curves showed that the levels of energy, protein and fiber in the diet strongly affected growth rate and feed conversion efficiency of .the rabbit. It was suggested that a diet using local feed resources for New Zealand White growing rabbits should contain 2106-2162 Kcal ME/kg, 16,52-16.75 percent CP, and 21.86-22.42 percent ADF in its dry matter.

TTKHCNQG, CVv 261