Lọc theo danh mục
  • Năm xuất bản
    Xem thêm
  • Lĩnh vực
liên kết website
Lượt truy cập
 Lượt truy cập :  30,178,093
  • Công bố khoa học và công nghệ Việt Nam

68.35

Trồng trọt

Nguyễn Mạnh Dũng, Mai Văn Lê, Nguyễn Cảnh Lam(1)

Tính chất của tinh bột một số giống khoai mỡ (Dioscorea) phổ biến và có gía trị

Characters of starch from some YAM species

TC Sinh Học

1995

2

40-42

0866-7160

The analytical results show that: Amylose content of starch from yams is moderate. The size of starch grains is also moderate and there are no significal diferences in the grain size among yam species. The viscosity of yam starch is low. The pasting temperature of yam starch is rather high. There are many identical points between starch from yam species and arrowroot so yam starch can be used primarily in food, pharmaceutical and cosmetic industries

TTTTKHCNQG, CVv 27