Lọc theo danh mục
liên kết website
Lượt truy cập
- Công bố khoa học và công nghệ Việt Nam
Bảo quản và chế biến nông sản
Nguyễn Tân Thành(1), Nguyễn Thị Huyền, Nguyễn Thị Uyển Nhi, Trần Văn Ngọc
Tối ưu hóa quá trình trích ly siêu âm hàm lượng saponin triterpenoit tổng và hoạt tính chống oxy hóa từ cây Diệp hạ châu (Phyllanthus urinaria L.)
Optimization of ultrasonic extraction process of total saponin triterpenoid and antioxidant activities f-rom Phyllanthus urinaria
Nông nghiệp & Phát triển nông thôn
2022
12
77 - 82
1859-4581
TTKHCNQG, CVv 201
- [1] Shibata S. (2001), Chemistry and cancer preventing activities of ginseng saponins and some related triterpenoid compounds.,Journal Korean Med Sci, 16, 28 – 37.
- [2] Shen; B.; Yu; J.; Wang; S. (2008), Phyllanthus urinaria ameliorates the severity of nutritional steatohepatitis both in vitro and in vivo.,Hepatology, 47 (2), 473-483.
- [3] Park J. D.; Rhee D. K.; Lee Y. H. (2005), Biological activities and chemistry of saponins f-rom Panax ginseng C. A. Meyer.,Phytochemistry Reviews, 4, 159 -175.
- [4] Kumar; S.; Chandraa; P.; Bajpaia; V. (2015), Rapid qualitative and quantitative analysis of bioactive compounds f-rom Phyllanthus amarus using LC/MS/MS techniques.,Industrial Crops and Products, 69, 143 152. doi:10.1016/j.indcrop.2015.02.012.
- [5] Khatoon; S.; Rai; V.; Rawat; A. K. S.; Mehrotra; S. (2005), Comparative pharmacognostic studies of three Phyllanthus species.,Journal of Ethnopharmacology, 104 (1-2), 79 - 86. doi:10.1016/j.jep.2005.08.048.
- [6] Jame J. M.; Neethu P. C.; Antony T. (2018), A comparative study of morpho-anatomical, fluorescent c-haracteristics, phytochemical and antibacterial studies of two different Phyllanthus species of Kerala.,Journal of Pharmacognosy and Phytochemistry, 7 (4), 3225-3234.
- [7] Huang; S. T.; Bi; K. W.; Kuo; H. M. (2014), Phyllanthus urinaria induces mitochondrial dysfunction in humanvosteosarcoma 143B cells associated with modulation of mitochondrial fission/fusion proteins.,Mitochondrion, 17, 22-33.
- [8] Fu; H.; Y.; Shieh; D.; E. (2002), Antioxidant and free radical scavenging activities of edible mushrooms.,Journal of Food Lipid, 9: 35-46.
- [9] Dong H.; Gu W. (2001), Determination of soybean saponins using colorimetry.,China Oils and Fats, 26 (3), 57-61.
- [10] Calixto; J. B.; Santos; A. R. S.; Cechinel; Filho.V.; Yunes; R. A. (1998), A review of the plants of the Genus Phyllanthus: Their chemistry, pharmacology, and therapeutic potential.,Med Res Rev, 18(4), 225-258.
