



- Công bố khoa học và công nghệ Việt Nam
Khoa học tự nhiên
BB
Hà Lan Anh(1)*, Đặng Đức Nhận, Vũ Thị Hiên, Trần Minh Quỳnh
Phân tích sự khác biệt về thành phần đồng vị bền δ2H và δ18O trong mẫu nước chiết từ quả dâu tây ở Đà Lạt và Mộc Châu
Differences in stable isotope compositions δ2H and δ18O in water samples extracted from strawberries in Da Lat and Moc Chau
Tạp chí Khoa học và Công nghệ Việt Nam - B
2022
8B
1
- [1] M.M. Barbour (2007), Stable oxygen isotope composition of plant tissue: a review,Functional Plant Biology
- [2] H. Craig (1961), Isotopic variations in meteoric waters,Science
- [3] K.A. Anderson, B.W. Smith (2006), Differentiation of geographic origin of pistachios by stable isotope profiling,Journal of Agricultural and Food Chemistry
- [4] (2016), Supporting Sampling and Sample Preparation Tools for Isotope and Nuclear Analysis,
- [5] Hà Lan Anh và cs (2020), Nghiên cứu phương pháp phân tích đồng vị bền trong nước quả táo bằng phổ kế lazer,Tạp chí Khoa học và Công nghệ Việt Nam
- [6] Wilson J. Daat (1983), Oxygen and hydrogen isotopes in fruit and vegetable juices,Plant Physiol.
- [7] R. Fügel, R. Carle, A. Schieber (2004), Quality and authenticity control of fruit products via polysacc-haride fractionation,Food Chemistry
- [8] C. Georgiou, G. Danezis (2017), Food Authentication: Management, Analysis and Regulation,
- [9] K. McComb, et al. (2019), A δ²H isoscape of blackberry: an example application for determining the geographic origins of plant materials,PLOS ONE
- [10] Nông Thị Huệ và cs (2018), Nghiên cứu nhân giống in vitro cây dâu tây giống Smia nhập nội từ Mỹ,Tạp chí Khoa học Nông nghiệp Việt Nam
- [11] Nguyễn Trần Đông Phương, Bùi Thị Thu Hằng (2017), Bước đầu nhân giống cây dâu tây New Zealand Fragaria ananasa L. từ hạt,Tạp chí Khoa học, Trường Đại học Mở TP Hồ Chí Minh
- [12] M. Perini, et al. (2018), Stable isotope ratio analysis of different European berries,Food Chemistry
- [13] L. Striegel, et al. (2018), Improved stable isotope dilution assay for dietary folates using LC-MS/MS and its application to strawberries,Frontiers in Chemistry
- [14] L. Strojnik, et al. (2022), Geographical identification of strawberries based on stable isotope ratio and multi-elemental analysis,Food Chemistry
- [15] F.D. Covaciu, et al. (2016), Determination of pesticides, elements, and stable isotopes in strawberries,Analytical Letters
- [16] M.C. Aprile, et al. (2012), Consumers’ valuation of food quality labels,International Journal of Consumer Studies
- [17] Hoàng Quỳnh (2021), Hành trình của trái dâu tây từ thế giới đến Việt Nam,https://leafsie.vn/hanh-trinh-cua-trai-dau-tay-tu-thegioi-den-viet-nam
- [18] F. Giampieri, et al. (2012), The strawberry: composition, nutritional quality, and impact on human health,Nutrition
- [19] A. Basu, et al. (2014), Strawberry as a functional food: an evidence-based review,Critical Reviews in Food Science and Nutrition
- [20] S. Afrin, et al. (2016), Promising health benefits of the strawberry: a focus on clinical studies,Journal of Agricultural and Food Chemistry
- [21] A.B. Markovinović, et al. (2022), Chemometric valorization of strawberry (Fragaria x ananassa Duch.) for the production of functional juice,Foods