Lọc theo danh mục
  • Năm xuất bản
    Xem thêm
  • Lĩnh vực
liên kết website
Lượt truy cập
 Lượt truy cập :  29,935,992
  • Công bố khoa học và công nghệ Việt Nam

Kỹ thuật hóa học

BB

Trần Trung Hiếu(1), Phan Thị Thùy, Đậu Xuân Đức, Nguyễn Tân Thành, Nguyễn Ngọc Tuấn, Trần Đình Thắng

BƯỚC ĐẦU KHẢO SÁT THÀNH PHẦN HÓA HỌC CỦA QUẢ SU ỔI (Xylocarpus granatum) THU HÁI Ở VŨNG TÀU – VIỆT NAM

THE LIMONOID AND OTHER COMPOUNDS FROM FRUIT OF Xylocarpus granatum

Tạp chí Phân tích Hóa, Lý và Sinh học

2022

3

238

A limonoid compound, xylocarpine F (1) and two other known compounds (pseudopalmatine (2) and catechin (3)) were isolated from the fruit of Xylocarpus granatum collected in Vung Tau, Vietnam. The structures of the compounds were determined on the basis of 1D- and 2D- nuclear magnetic resonance (NMR) methods, mass spectrometry (ESI-MS) combined with spectral data in the previous literature. This is the first study on the chemical components of Xylocarpus granatum growing in Vietnam.

A limonoid compound, xylocarpine F (1) and two other known compounds (pseudopalmatine (2) and catechin (3)) were isolated from the fruit of Xylocarpus granatum collected in Vung Tau, Vietnam. The structures of the compounds were determined on the basis of 1D- and 2D- nuclear magnetic resonance (NMR) methods, mass spectrometry (ESI-MS) combined with spectral data in the previous literature. This is the first study on the chemical components of Xylocarpus granatum growing in Vietnam.