



- Công bố khoa học và công nghệ Việt Nam
Cây công nghiệp và cây thuốc
Lý Hồng Hương Hạ, Trần Trung Trĩnh, Đặng Thị Lệ Thủy, Võ Thị Bích Ngọc, Đỗ Chiếm Tài
Nghiên cứu thành phần hóa học và hoạt tính chống oxy hóa của lá Trâm mốc
Phytochemical constituents and anti - oxidant activity of the leaf extract f-rom Syzygium cumini (L.)
Nông nghiệp & Phát triển nông thôn
2022
09
60 - 65
1859-4581
TTKHCNQG, CVv 201
- [1] Đỗ Huy Bích (2006), Cây thuốc và động vật làm thuốc ở Việt Nam.,Tập 2.
- [2] Võ Văn Chi (2015), Bài thuốc hay từ cây thuốc quý.,
- [3] Võ Văn Chi (2012), Từ điển cây thuốc Việt Nam.,Tập 2.
- [4] Saikat S.; Raja C. (2011), The role of antioxidants in human health.,ACS Symposium series, 1083, p. 1 - 37.
- [5] Archana N. P.; Diwan A. D.; Chandra S. R. (2016), Flavonoids: an overview.,Journal of Nutritional Science, 5 (e47), p. 1 - 15.
- [6] Lee M. T.; Lin W. C.; Yu B.; Lee T. T. (2017), Antioxidant capacity of phytochemicals and their potential effects on oxidative status in animal – A review.,Asian – Australasian Journal of Animal Sciences, 30 (3), p. 299 - 308.
- [7] Xu D. P.; Li Y.; Meng X.; Zhou T.; Zhou Y.; Zheng J.; Zang J. J.; Li H. B. (2017), Natural antioxidants in foods and medical plants: extraction, assessment and resource.,International Journal of Molecular Sciences, 18 (1) p. 96 - 128.
- [8] Alhakmani F.; Kumar S.; Khan S. A. (2013), Estimation of total phenolic content, in-vitro antioxidant and anti-inflammatory activity of flowers of Moringa oleifera.,Asian Pacific Journal Tropical Biomedicine, 3 (8): 623 - 627.
- [9] (2015), Giáo trình phương pháp nghiên cứu dược liệu.,
- [10] Ganesh C. J.; Prakash C. S.; Mamidipudi S. V. (2012), Inhibition of radiation - induced DNA damage by jamun, Syzygium cumini, in the cultured splenocytes of mice exposed to different doses of gamma - radiation.,Integr Cancer Ther, 11 (2), p. 141 - 153.
- [11] Chhikara N.; Kaur R.; Jaglan S.; Sharma P.; Gat Y. Panghal A. l. (2018), Bioactive compounds and pharmacological and food applications of Syzygium cumini - a review".,Food & Function, 9 (12), p. 6096 - 6115.
- [12] Muniappan A.; Pandurangan S. B. (2012), Syzygium cumini (L.) Skeels: a review of its phytochemical constituents and traditional uses.,Asian Pacific Journal Tropical Biomedicine, 2 (3), p. 240 - 246.