Lọc theo danh mục
  • Năm xuất bản
    Xem thêm
  • Lĩnh vực
liên kết website
Lượt truy cập
 Lượt truy cập :  29,985,945
  • Công bố khoa học và công nghệ Việt Nam

61.45

Kỹ thuật hóa học

Trần Thị Thanh Vân, Bùi Minh Lý, Lê Tuấn Hoa(1)

Pollysaccharide từ rong biển ứng dụng làm thực phẩm chức năng

Polysaccharide from seaweeds using in functional foods production

Hội nghị Khoa học và Công nghệ biển toàn quốc: Quyển 4 - Sinh học và nguồn lợi sinh vật biển

2011

712-720

Seaweeds are the most abundant source of polysaccharides, as alginates, laminaran and fucoidan , agar and agarose as well as carrageenans. Seaweed Polysaccharides with a very large variety of chemical structure are now recognized as valuable polymers for industrial applications and for their variety of physical and biological properties. This review summarises the potential of bioactive polysaccharides with special attention to pharmaceutical applications in species that could be of interest for utilisation for health and functional food applications. This applies either to the choice of high value added bioactive products to be exploited in an available species or to the choice of seaweed species when a bioactive compound is desired.

TTKHCNQG, Vd 1135/2014