Lọc theo danh mục
  • Năm xuất bản
    Xem thêm
  • Lĩnh vực
liên kết website
Lượt truy cập
 Lượt truy cập :  20,528,682
  • Công bố khoa học và công nghệ Việt Nam

68.35.54

Trồng trọt

Đỗ Văn Ngọc(1), Nguyễn Thị Phúc, Trần Xuân Hoàng

Nghiên cứu ảnh hưởng nguyên liệu một số giống chè mới đến chất lượng sản phẩm chè tại Phú Hộ - Phú Thọ

Research on effect of raw materials on some new tea varieties to tea product quality at Phu Ho - Phu Tho province

Nông nghiệp & Phát triển nông thôn

2012

12

50-55

1859-4581

The tannin content of research tea varieties (including Kim Tuyen, PVI', PH8, PH9, PH10, Shan Chat Tien and LDP1) is 27.32 - 31.36 percent in which the lowest is Kim Tuyen variety with 27.32 percent, and three varieties with over 30 percent. Generally some tea varieties with tannin content lower than 30 percent used for "Ngan Kim" green tea processing with sweet taste are Kim Tuyen, PH10 and PVT. Soluble substance content of Kim Tuyen, Shan Chat Tien and PH10 varieties are lower than the control (LDP1) with significant limited level. The aromatic compound of Kim Tuyen, PH10 and PH8 varieties are higher than other ones and in capable of high quality Oolong tea processing. Kim Tuyen and PH10 tea materials are good for Oolong tea processing (taste sensory test score is 16.90 and 16.50 respectively); PVI', Kim Tuyen and PH8 tea materials are good for Mao Tiem green tea processing (taste sensory test score is 16.40, 16.70 and 16.30 respectively).

TTKHCNQG, CVv201