Lọc theo danh mục
  • Năm xuất bản
    Xem thêm
  • Lĩnh vực
liên kết website
Lượt truy cập
 Lượt truy cập :  21,134,460
  • Công bố khoa học và công nghệ Việt Nam

62.39

Các công nghệ xử lý sinh học, xúc tác sinh học; lên men

Bùi Huy Chích, Đỗ Văn Ninh, Vũ Ngọc Bội(1)

Khảo sát tính chất của enzyme termamyl 120l trên cơ chất Carrageenan từ rong sụn Kappaphycus alvarezii (Doty) Doty

Surveying properties of enzyme Termamyl 120L on carrageenan substrate from seaweed Kappaphycus alvarezii (Doty)

Khoa học Công nghệ Thủy sản

2014

3

16-20

1859-2252

Surveying properties of enzyme Termamyl 120L on carrageenan substrate from seaweed Kappaphycus alvarezii (Doty) based on determining the activity of the enzyme Termamyl 120L by DNS method shows that enzyme Termamyl 120L operates optimally in the conditions: to=85oC, pH=6.5; Enzyme Termamyl 120L 0.5 percent; Carrageenan 1 percent. In addition, the result of the research shows that isoelectric point of the enzyme Termamyl 120L is pI = 3.2. After 180 minutes of activity at 65oC, 75oC, 85oC, 95oC, it reduces by 91.88, 79.8,46 percent. Ca2+, Mg2+ ions increases the activity while Cu2+, Ag+, Hg2+, Cd2+, Na+ ions reduces the activity of the enzyme.

TTKHCNQG, CVv 400