Lọc theo danh mục
  • Năm xuất bản
    Xem thêm
  • Lĩnh vực
liên kết website
Lượt truy cập
 Lượt truy cập :  30,101,000
  • Công bố khoa học và công nghệ Việt Nam

62.13

Công nghệ sinh học công nghiệp

Hoạt tính kháng nấm và mốc của chitosan có trong vỏ tôm từ các khu chế xuất ở Tiền Giang

Anti-yeast and anti-fungal activity of chitosan derived from Tien Giang shrimp - shell

Khoa học và Công nghệ các trường đại học kỹ thuật

2014

99

18-21

0868-3980

In this paper, the authors reported on the antimicrobial activity of purified and hydrolysed chitosan against two yeast strains: Saccharomyces cerevisiae and Pichia pastoris X33 and one fungal strain Aspergillus niger 015. The minimum inhibitory concentrations (MICs) of purified chitosan were 2.5 and 0.625 mg/ml; of hydrolysed chitosan were 0.625 and 0.313 mg/ml for the yeast Saccharomyces and Pichia, respectively. The MICs of chitosan derivatives for the fungus Aspergilus were both 3.75 mg/ml. Hydrolysed chitosan showed higher inhibition efficiency than purified chitosan in a/l cases. For fungus, the higher chitosan concentration of both types the greater inhibition activity on fungal spore formation was proved.

TTKHCNQG, CTv 140