Lọc theo danh mục
  • Năm xuất bản
    Xem thêm
  • Lĩnh vực
liên kết website
Lượt truy cập
 Lượt truy cập :  29,927,193
  • Công bố khoa học và công nghệ Việt Nam

68.33.29

Nông hoá

Nguyễn Minh Trí, Nguyễn Hạnh Trinh, Nguyễn Việt Thắng, Nguyễn Thị Hoàng Phương, Nguyễn Mạnh Khải(1)

Khảo sát tình hình sản xuất và dư lượng nitrat trên một số sản phẩm rau xanh vụ xuân - hè tại hợp tác xã Hương Long, thành phố Huế

Survey on the production and nitrate residues in some vegetable products in spring-summer season at Huong Long cooperative, Hue city

Báo cáo khoa học về sinh thái và tài nguyên sinh vật (Hội nghị khoa học toàn quốc lần thứ năm)

2013

1679-1684

Results on survey and evaluation the vegetable production and nitrate residues in some vegetables products in Spring-Summer season 2012-2013 at the Huong Long Cooperative-Hue City shows that: The size of the household vegetable cultivation was small thefore the economic efficiency of them were not high. The use of fertilizers and plant protection chemicals was arbitrary, this had a huge impact on the quality of vegetables. Source the water with high nitrate content does not guarantee the quality of water used for irrigation, thus affecting nitrate residues in vegetable products. Most samples of leaf vegetables popularly in Huong Long had higher nitrate residues than the food safety regulations for vegetables, except lettuce samples satisfied the allowed standards.

TTKHCNQG, Vd 1136/2014