



- Công bố khoa học và công nghệ Việt Nam
Kiểm nghiệm thuốc và Độc chất học
Trần Hùng Sơn, Vũ Thị Thanh An, Mạc Thị Thanh Hoa(1), Cao Công Khánh, Lê Thị Hồng Hảo
Tổng quan các phương pháp xác định hàm lượng prebiotic trong thực phẩm
A review of current analytical methods for the determination of prebiotics in foods
Kiểm nghiệm và an toàn thực phẩm
2021
2
146-158
2615-9252
TTKHCNQG, 2615-9252
- [1] M. M. Ramiro do Carmo, J. C. L. Walker, D. Novello, V. M. Caselato, V. C. Sgarbieri, A. C. Ouwehand; N. A. Andreollo; P. A. Hiane; E. Freitas Dos Santos (2016), Polydextrose: Physiological function, and effects on health,Nutrients, vol. 8, no.9, pp. 553
- [2] G. T. Macfarlane; H. Steed; S. Macfarlane (2008), Bacterial metabolism and health-related effects of galacto-oligosacc-harides and other prebiotics,Journal of Applied Microbiology, vol.104, no.2, pp. 305-344
- [3] P. Louis; H. J. Flint; C. Michel (2016), How to Manipulate the Microbiota: Prebiotics,Advance in Experimental Medecine and Biology, vol. 902, pp. 119-142
- [4] K. Younis; S. Ahmad; K Jahan (2015), Health benefits and application of prebiotics in foods,Journal of Food Processing & Technology, vol.6, no.4, pp. 1-7
- [5] J. F. Howlett, V. A. Betteridge; M. Champ; S. A.S. Craig; A. Meheust; J. M. Jones (2010), The definition of dietary fiber - discussions at the Ninth Vahouny Fiber Symposium: building scientific agreement,Food & Nutrition Reseach, vol. 54
- [6] Y. K. Lee; S. Salminen (2009), Handbook of probiotics and prebiotics,
- [7] G. Gibson; K. Scott; R. Rastall; K. Tuohy; A. Hotchkiss; A. Dubert-Ferrandon; M. Gareau; E. Murphy; D. Saulnier; Gunnar Loh; S. Macfarlane; N. Delzenne; Y. Ringel; G. Kozianowski; R. Dickmann; I. Lenoir-Wijnkoop; C. Walker; R. Buddington (2010), Dietary prebiotics: current status and new definition,Food Science and Technology Bulletin: Functional Foods, vol. 7, no.1, pp. 1-19
- [8] G. R. Gibson; M. B. Roberfroid (1995), Dietary modulation of the human colonic microbiota: introducing the concept of prebiotics,Journal of Nutrition, vol.125, no.6, pp. 1401-1412