Lọc theo danh mục
  • Năm xuất bản
    Xem thêm
  • Lĩnh vực
liên kết website
Lượt truy cập
 Lượt truy cập :  20,515,015
  • Công bố khoa học và công nghệ Việt Nam

68.33.29

Nông hoá

Hà Thị Thanh Đoàn, Nguyễn Văn Toàn(1)

ảnh hưởng của sử dụng phân hữu cơ sinh học đến năng suất chất lượng chè tại Phú Thọ

The impact of using biological organic fertilizers on productivity and quality of tea plant in Phu Tho province

Nông nghiệp & phát triển nông thôn

2013

1

46-50

1859-4581

Tea is a perennial industrial plant with long harvesting cycle (from 30 to 40 years). It brings high and stable economic efficiency on sloping upland of the Northern mountainous regions of Vietnam. To increase its competition amongst various world's tea productions, it is necessary to create a brand for tea products. Safe tea production, organic tea is a right direction at present. Therefore, the reduction of chemical fertilizer and increasing of organic fertilizer for tea plantations is indispensable. Addition of biological organic fertilizers replace part of chemical fertilizers, the yield increased from 2.7 - 16.6 percent. Quality of finished tea in the addition of biological organic fertilizer formula also biological differences compared to control no biological organic fertilizers.

TTTTKHCNQG, CVv201