Lọc theo danh mục
liên kết website
Lượt truy cập
- Công bố khoa học và công nghệ Việt Nam
Công nghệ sinh học trong nông nghiệp khác
Võ Tấn Thành(1), Nguyễn Bảo Lộc, Nguyễn Thị Hoàng Minh, Huỳnh Thị Phương Loan
Ảnh hưởng của quá trình chế biến đến chất lượng của nấm rơm thanh trùng trong môi trường acid
The effects of processing conditions on the quality of pasteurized mushroom in the acid solution
Khoa học (ĐH Cần Thơ)
2020
6B
164-171
1859-2333
TTKHCNQG, CVv 403
- [1] Zinvanovic, S.; Buescher, R. (2004), Changes in mushroom texture and cell wall composition affected by thermal processing,Journal Food Science. 69(1): 44-49
- [2] Yappar, S.; Helvaci, S.S.; Peker, S. (1990), Preservation of Mushroom,Drying Techniques. 8: 77-99
- [3] Võ Tấn Thành; Vũ Trường Sơn (2012), Giáo trình Tin học ứng dụng trong công nghệ thực phẩm,
- [4] Van Buren, J.P. (1979), The chemistry of texture in fruits and vegetables,Journal Text Studies. 10: 1-23
- [5] Tijkens, L.M.M.; Barringer, S. A.; Biekman, E.S.A. (2001), Modelling the effect of pH on the colour degradation of blanched broccoli,Innovative Food Science and Energing Technologies. 2 (4): 315–322
- [6] Singer, R. (1961), Mushroom and Truffles: Botany, Cultivation and Utilization, Hill Books,London, 272 pages
- [7] Singh, P.; Langowski, H.C.; Wanib, A.A.; Saengerlaub, S. (2010), Recent advances in extending the shelf life of fresh mushroom Agaricus: a review,Journal of Food and Agriculture. 90: 1393-1402
- [8] Shwetha, V.K.; Sudha, G.M. (2012), Ameliorative effect of Volvariella volvacea aqueous extract (Bulliard Ex Fries) Singer on gentamicin induced renal damage,International Journal of Pharma and Biology Sciences. 3(3): 105-117
- [9] Nagarajan, V.; Bramucci, M (1992), Genetic Engineering (Microbes),Kirk-Othmer Encyclopedia of printed Chemical Technology, Fourth Edition, Vol.12, :481-491-489
- [10] Lương Thị Phương Liên (2010), Ảnh hưởng của phương pháp xử lý đến chất lượng nấm bào ngư thanh trùng trong môi trường acid,Luận văn cao học. Trường Đại học Cần Thơ. Thành phố Cần Thơ
- [11] Kotwaliwale, N.; Bakane, P.; Verma, A. (2007), Changes in textural and optical properties of oyster mushroom during hot air drying,Journal Food Engineering. 78: 1207-1211
- [12] Kapoor, J.N. (1989), Mushroom Cultivation,Indian Agricultural Rechearch Institute. New Delhi, 84 pages
- [13] Greve, LC.; Shackel, K.A.; Ahmadi, H.; McArdle, R.N.; Gohlke, J.R.; Labavitch, J.M. (1994), Impact of heating on carrot firmness: contribution of cellular turgor,Journal of Agricultural and Food Chemistry. 42 (12): 2896-2899
- [14] Czapski, J.; Szudyga, K. (2000), Frozen mushrooms quality as affected by strain flush treatment before freezingand time of storage,Journal of Food Science. 65 (4): 722- 725
- [15] Cheung, L.M.; Cheung, P.C.K.; Ooi, V.C.E. (2003), Antioxidant activity and total phenolics of edible mushroom extracts,Food Chemistry. 81(2): 249-255
- [16] Chang, S.T. (1969), A cytological study of spore germination of Volvariella volvacea,Botanical Magazine. 82: 102-109
- [17] Bernaś, E.; Jaworska, G; Kmiecik, W. (2006), Storage and processing of edible mushrooms,Acta Scientiarum Polonorum Technologia Alimentaria. 5: 5-23
- [18] Bernas, E.; Jaworsk, G. (2014), Effect of microwave blanching on the quality of frozen Agaricus bisporus,Food Science Technology International. 21(4): 245-255
- [19] Beelman, R.B.; Kuhn, G.D.; McArdle, F.J. (1973), Influence of postharvest storage and soaking on the yield and quality of canned mushrooms,Journal of Food Science. 38(6): 951-953
