



- Công bố khoa học và công nghệ Việt Nam
Nông hoá
Trần Minh Quỳnh(1), Lê Thị Minh Lương, Nguyễn Văn Bính
Nghiên cứu hiệu quả của phân bón lá đến sinh trưởng, năng suất và chất lượng rau cải bắp
Influences of foliar microelement fertilizer (Xanchi EC50 and Rocket-123) on the growth, yield and quality of cabbage
Nông nghiệp & Phát triển nông thôn
2020
23
47 - 53
1859 - 4581
TTKHCNQG, CVv 201
- [1] Zhao Yong-Hou (2006), Effects of zinc and boron microelement and fertilizer on yield and quality of cabbage.,J. Anhui Aggil. Sci., 16: 112.
- [2] Yoshii F.; Nagasawa N.; Kume T.; Yagi T.; Ishii K.; Relieve L.S.; Puspitasari T.; Quynh T. M.; Luan L. Q.; Hien N. Q. (2003), Proceedings of the FNCA workshop on application of electron accelerator,JAERI-Conf. 2003-016. p.43.
- [3] Trần Minh Quỳnh; Nguyễn Văn Bính; Trần Xuân An (2018), Nghiên cứu tạo xanthan khối lượng phân tử thấp bằng phương pháp chiếu xạ.,Tạp chí Khoa học & Công nghệ Việt Nam, 60(3); 41-44.
- [4] Trần Bá Cừ (1999), Rau-hoa-quả-củ làm thuốc.,Nhà xuất bàn Khoa học Kỹ thuật. Hà Nội. Tr. 8.
- [5] Tombs M. P.; Harding S. E. (1998), An Introduction to Polysacc-haride Biotechnology.,Taylor & Francis, 1998.
- [6] Singh B. K.; Sharma S. R.; Singh B. (2009), Variation in mineral concentrations among cultivars and germplasms of cabbage.,Journal of Plant Nutrition, 33(l);95-104.
- [7] Quynh T. M.; Yoshii F.; Nagasawa N.; Kume T.; Hien N. Q. (2003), Application of radiation degraded CM-chitosan for preservation of fresh fruits.,Proc. Workshop. JAERI-Conf., 2003-016, 33-41
- [8] Luan L. Q.; Nagasawa N.; Tamada M.; Nakanishi T. M. (2006), Enhancement of plant growth activity of irradiated chitosan by molecular weight fractionation.,Radioisotopes, 55: 21-27.
- [9] Lê Cao Nguyên; Nghiêm Thị Hương; Hoàng Thị Lan Thương; Lê Thị Phượng (2014), Hiệu lực phòng trừ một số bệnh hại cải bắp chính của chế phẩm sinh học chitosan tại xã Quảng Thành, thành phố Thanh Hóa.,Tạp chí khoa học, Đại học Hồng Đức, S 21; 64-69.
- [10] Kanujia; S. P.; Ahmed N.; Chattoo M. A.; Jabeen N.; Naryan S. (2006), Effect of micronutrients on growth and yield of cabbage (Brassica oleracea var. capitata L.).,Applied Biological Research, 8; 15- 18.
- [11] Heo H. J.; Chang Y. L. (2006), Phenolic phytochemicals in cabbage inhibit amyloid beta protein-induced neurotoxcicity.,Food Science and Technology, 39(4);331-337.
- [12] Heimler D.; Vignolini P.; Dini M. G.; Vincicri F. F.; Romani A. (2006), Antiradical activity and polyphenol composition of local Brassicaceae edible varieties.,Food Chemistry, 99(3);464-469.
- [13] Chaney R. L.; Giordano P. M.; Elliott L. F.; Stevenson E. J. (1977), Microelements as Related to Plant Deficiencies and Toxicities. In Soils for Management of Organic Wastes and Waste Waters.,Soil Science Society of America American. Madison, Wisconsin USA. 1977.
- [14] Beecher C. (1994), Cancer preventive properties of varieties of Brassica oleracea.,a review. Am. J. Clin. Nutr., 59;1166S-70S.