Lọc theo danh mục
  • Năm xuất bản
    Xem thêm
  • Lĩnh vực
liên kết website
Lượt truy cập
 Lượt truy cập :  21,134,460
  • Công bố khoa học và công nghệ Việt Nam

61.45

Kỹ thuật hóa học

Đặng Xuân Cường, Lê Tuấn Anh, Vũ Ngọc Bội(1), Bùi Minh Lý

Thu nhận Polyphenol từ cây ngô

Recovery of polyphenol from maize

Khoa học Công nghệ Thủy sản

2014

4

16-21

1859-2252

Polyphenol with activities (total antioxidant, reducing power and free radical scavenging DPPH) of maize were focused on research. Husk, roots of maize and corn silk were used as the sources of polyphenol with antioxidant activities. The research showed that, polyphenol content with antioxidant activities in maize husk are the highest. Polyphenol with antioxidant activities from husk of maize were efficiently extracted using water with solvent-to-material ratio of 60/1 (v/w) during 32 hours at 60oC. This polyphenol extract could be absolutely used into the functional drink.

TTKHCNQG, CVv 400