



- Công bố khoa học và công nghệ Việt Nam
Hoá dược học
Nguyễn Thị Huỳnh Như, Ngô Đại Hùng(1), Phạm Ngọc Hoài, Võ Thanh Sang
Khảo sát một số thành phần hóa học và hoạt tính kháng oxi hóa của cao chiết hạt đu đủ
Investigation of chemical compositions and antioxidant activity of papaya seed extract
Tạp chí khoa học - Đại học Thủ Dầu Một
2020
45
101-107
1859-4433
TTKHCNQG, CVv 512
- [1] Kermanshai, R.; McCarry, B. E.; Rosenfeld, J.; Summers, P. S.; Weretilnyk, E. A.; Sorger, G. J. (2001), Benzyl isothiocyanate is the chief or sole anthelmintic in papaya seed extracts.,Phytochemistry, 57, 427-435.
- [2] Irondi1, A. E.; Anokam, K. K.; Ndidi, U. S. (2013), Effect of drying methods on the phytochemicals composition and antioxidant activities of Carica papaya Seed.,Int. J. Biosci., 3, 1-7.
- [3] Imao, K.; Wang, H.; Komatsu, M.; Hiramatsu, M. (1988), Free radical scavenging activity of fermented papaya preparation and its effect on lipid peroxide level and superoxide dismutase activity in iron‐induced epileptic foci of rats.,Biochem Mol Biol Int., 45, 11-23.
- [4] El-Nekeety, A. A.; Abdel-Wahhab, K. G.; Abdel-Aziem, S. H.; Mannaa, F. A.; Hassan, N. S.; Abdel-Wahhab, M. A. (2017), Papaya fruits extracts enhance the antioxidant capacity and modulate the genotoxicity and oxidative stress in the kidney of rats fed ochratoxin Acontaminated diet.,J. Appl. Pharm. Sci.,7, 111-121.
- [5] Chukwuka, K. S.; Iwuagwu, M.; Uka, U. N. (2013), Evaluation of nutritional components of Carica papaya L. at different stages of ripening. Int. J. Pharm. Biol. Sci., 6, 13-16.,Int. J. Pharm. Biol. Sci., 6, 13-16.
- [6] Ang, Y. K.; Sia, W. C. M.; Khoo, H. E.; Yim, H. S. (2012), Antioxidant potential of Carica Papaya peel and seed.,Focusing on Modern Food Industry, 1, 11-16.
- [7] Adeneye, A.; Olagunju, J. (2009), Preliminary hypoglycemic and hypolipidemic activities of the aqueous seed extract of Carica papaya Linn in Wistar rats. .,Biol. Med., 1, 1-10