Lọc theo danh mục
  • Năm xuất bản
    Xem thêm
  • Lĩnh vực
liên kết website
Lượt truy cập
 Lượt truy cập :  21,131,866
  • Công bố khoa học và công nghệ Việt Nam

62.39

Các công nghệ xử lý sinh học, xúc tác sinh học; lên men

Bùi Huy Chính, Đỗ Văn Ninh, Vũ Ngọc Bội(1)

Đánh giá hiệu quả sử dụng enzyme Viscozyme L thay thế hóa chất trong sản xuất carrageenan từ rong sụn Kappaphycus Alvarezii (Doty) Doty

Evaluating the effect of using Viscozyme L enzyme replacing chemicals in production of carrageenan from seaweed Kappaphycus alvarezii (Doty) Doty

Khoa học Công nghệ Thủy sản

2014

4

10-15

1859-2252

Method of using Viscozyme L enzyme for treating seaweed in the production of carrageenan from seaweed Kappaphycus alvarrezii (Doty) Doty has several advantages over the NaOH treatment method. Specifically, Viscozyme L enzyme treatment of seaweed gave higher yield and higher carrageenan gelation degree, overcoming the disadvantages of carrageenan production by NaOH treatment where carrageenan obtained was often mixed with chemicals, difficult to be refined, causing environmental pollution, and harmful to workers.

TTKHCNQG, CVv 400