Lọc theo danh mục
liên kết website
Lượt truy cập
- Công bố khoa học và công nghệ Việt Nam
Bảo quản và chế biến nông sản
Phạm Anh Tuấn(1), Vũ Thị Nga, Tạ Phương Thảo, Nguyễn Thị Hạnh
Tối ưu hóa một 50 thông số lông nghệ bảo quản quả ớt bằng kỹ thuật bao gói khí điều biến
Optimization of technological parameters for preservation of green chilli by modified atmosphere packaging technology
Nông nghiệp & phát triển nông thôn
2021
02
51-58
1859-4581
TTKHCNQG, CVv 201
- [1] (2012), Postharvest Technology for Fresh Chili Pepper in Cambodia, Laos and Vietnam.,AVRDC Publication Number: 10 -735.
- [2] (2020), Tổng quan thị trường ớt thế giới tháng 9 năm 2020,http://dongthaptrade.com.vn/introduction/intr O_detail.php?p=96&id_new=2815.
- [3] Phạm Anh Tuấn (2014), Nghiên cứu công nghệ và thiết kế, chế tạo hệ thống thiết bị điều chỉnh khí (Controlled Atmosphere - CA), ứng dụng trong bảo quản một số loại rau, quả, hoa tươi.,Báo cáo tổng kết đề tài cấp Bộ NN&PTNT (2011 - 2013).
- [4] Tuan P. A.; Nga V. T.; Nguyet N. T. M.; Hieu N. M.; Hanh N. T. (2019), Preservative technology for some Vietnamese fruits and vegetables by using controlled atmosphere (CA) and modified atmosphere packaging (MAP).,In: Gases in Agro Food Processes, edited by Rémy Cachon, Andree Voilley and Philippe Girardon, Academic Press/Elsevier ISBN 9780128124659; pp. 608 - 616.
- [5] Maurya; V. K; Ranjan; V.; Gothandam; K. M.; Pareek; S. (2020), Exogenous gibberellic acid treatment extends green chili shelf life and maintain quality under modified atmosphere packaging.,Scientia Horticulturae, 269,108934.
- [6] Edusei; Vida Opoku (2011), Effect of modified atmosphere packaging and storage temperature on the quality of green chilli pepper fruits.,Thesis of University of Ghana.
- [7] Fonseca; S. C.; Oliveira; F. A. R.; Brecht; J. K. (2002), Modelling respiration rate of fresh fruits and vegetables for modified atmosphere packages: a review.,Journal of Food Engineering, V. 52, pp. 99 - 119.
- [8] Kader; A. A.; Zagory; D.; Kerbel; E. L. (1989), Modified atmosphere packaging of fruits and vegetables.,Rev. Food Science and Nutrition, V. 28 (No. 1) pp. 1- 30.
- [9] (2003), PEPPERS, Postharvest Care and Market Preparation,,Ministry of Fisheries, Crops and Livestock New Guyana Marketing Corporation National Agricultural Research Institute, Technical Bulletin No. 7, October 2003.
- [10] (2012), Chile Pepper: Recommendations for Maintaining Postharvest Quality,Agriculture and Natural Resources, University of California.
