Lọc theo danh mục
  • Năm xuất bản
    Xem thêm
  • Lĩnh vực
liên kết website
Lượt truy cập
 Lượt truy cập :  23,912,211
  • Công bố khoa học và công nghệ Việt Nam

62.39

Các công nghệ xử lý sinh học, xúc tác sinh học; lên men

Nguyễn Việt Phương, Đặng Thị Thu, Lưu Hồng Sơn, Nguyễn Thị Phương Hạnh, Trương Quốc Phong(1)

Nghiên cứu quy trình tách chiết và một số đặc tính của Coenzyme Q10 từ chủng Agrobacterium Tumefaciens tái tổ hợp

Extraction and property studies of coenzyme Q10 from recombinant Agrobacterium tumefaciens

Khoa học và Công nghệ

2015

6

723-729

0866-708X

In this report, some results of extraction and characterization of CoQ10 from recombinant A. tumefaciens are presented. Four different cell breaking methods (sonication, acidic treatment, ethanol treatment, and enzymatic lysis) in combination with the extracting steps were carried out to extract CoQ10 and the results showed that ethanol treatment was the most efficient method. Appropriate conditions for CoQ10 extraction were 25oC, 24 hours incubation and ethanol solvent/biomass ratio of 10:1 (ml/g). Characterization of extracted CoQ10 showed that CoQ10 was sensitive to light, but stable in the temperature ranges of 4 - 60oC and the pH range of 6.0 - 9.0. Obtained results in present study should be applied in the large scale for CoQ10 extraction, providing the CoQ10 product for testing production of functional foods.

TTKHCNQG, CVv 5