Lọc theo danh mục
  • Năm xuất bản
    Xem thêm
  • Lĩnh vực
liên kết website
Lượt truy cập
 Lượt truy cập :  20,982,616
  • Công bố khoa học và công nghệ Việt Nam

61.47.31

Kỹ thuật hóa học

Nguyễn Văn Lợi, Nguyễn Thị Minh Tú(1), Hoàng Đình Hòa

Nghiên cứu thành phần hóa học, chỉ số hóa lý và hoạt tính sinh học của tinh dầu quả phật thủ Việt Nam

Study on chemical composition, physical-chemical indicators and biological activity of Buddah's fruit oil of Vietnam

Hóa học

2015

1

107-111

0866-7144

The Hoai Duc Buddha's fruit oil is obtained by alluring steam distillation and dried with Na2SO4. By using the GCMS method, 40 chemical components were identified in the Hoai Duc Buddha's fruit oil, nom which hydrocarbons accounted for 38.29 percent (monoterpene: 29.27 percent, sesquiterpene: 8.32 percent) and oxygenated components accounted for 60.04 percent (aldehyde: 21.01 percent, alcohol: 21.34 percent, ester: 12.55 percent, oxide: 2.80 percent, acid: 2.34 percent). That has been identified the density in 20°C is 0.835, acid index is 0.655 (mg KOH/g) and esters index is 0.726 (mg KOH/g). The DPPH methods having antioxidant activity have identified oil 41.16 +/- 0.23 percent with the Hoai Duc Buddha's fruit oil. Besides using agar diffusion method identifying antimicrobial activity of three oils on microorganisms Staphylococcus aureus, Escherichia coli, Salmonella typhi and Bacillus cereus.

TTKHCNQG, CVv 14