Thông tin nhà nghiên cứu KH&CN
Mã NNC: CB.1308021
TS Lê Xuân Duy
Cơ quan/đơn vị công tác: Viện Dược liệu
Lĩnh vực nghiên cứu: Hoá hữu cơ,
- Danh sách các Bài báo/Công bố KH&CN
- Danh sách các Nhiệm vụ KH&CN đã tham gia
[1] |
Optimization of total saponin extraction from Polyscias fruticosa roots using the ultrasonic-assisted method and response surface methodology Khoang, L. T., Huyen, H. T. T., Chung, H. V., Duy, L. X., Toan, T. Q., Bich, H. T., ... & Hien, T. TProcesses, 10(10), 2034. - Năm xuất bản: 2022; ISSN/ISBN: 2227-9717 |
[2] |
Cellobiose dehydrogenase from the agaricomycete Coprinellus aureogranulatus and its application for the synergistic conversion of rice straw Nghi, D. H., Kellner, H., Büttner, E., Huong, L. M., Duy, L. X., Giap, V. D., ... & Hofrichter, M.Applied Biological Chemistry, 64(1), 1-11 - Năm xuất bản: 2021; ISSN/ISBN: 2468-0842 |
[3] |
Ginsenosides from Korean red ginseng modulate T cell function via the regulation of NF-AT-mediated IL-2 production Vinh, L. B., Park, J. U., Duy, L. X., Nguyet, N. T. M., Yang, S. Y., Kim, Y. R., & Kim, Y. H.Food science and biotechnology, 28, 237-242. - Năm xuất bản: 2019; ISSN/ISBN: 1226-7708 |
[4] |
Optimization of canthaxanthin extraction from fermented biomass of Paracoccus carotinifacuens VTP20181 bacteria strain isolated in Vietnam Le Xuan, D., Quoc, T. T., Viet, A. D., Phi, H. N., Thu, H. T. T., Quoc, L. P., ... & Do Van, M.Foods and Raw materials, 9(1), 117-125 - Năm xuất bản: 2021; ISSN/ISBN: 2308-4057 |
[5] |
Optimization of Microwave-Assisted Extraction of Phlorotannin From Sargassum swartzii (Turn.) C. Ag. With Ethanol/Water Toan, T. Q., Phong, T. D., Tien, D. D., Duy, L. X., Mai Anh, N. T., Hong Minh, P. T., ... & Tung, N. QNatural Product Communications, 16(2), 1934578X21996184 - Năm xuất bản: 2021; ISSN/ISBN: 1934-578X |
[6] |
Optimization of microwave-assisted extraction of total phenolic and total flavonoid contents from fruits of Docynia indica (Wall.) Decne. using response surface methodology Le, X. D., Nguyen, M. C., Vu, D. H., Pham, M. Q., Pham, Q. L., Nguyen, Q. T., ... & Tran, Q. T.Processes, 7(8), 485 - Năm xuất bản: 2019; ISSN/ISBN: 2227-9717 |
[7] |
Optimization of Murrayafoline A ethanol extraction process from the roots of Glycosmis stenocarpa, and evaluation of its Tumorigenesis inhibition activity on Hep-G2 cells Tran, Q. T., Nguyen, T. D., Do, H. N., Le, X. D., Nguyen, P. H., Nguyen, M. C., ... & Pham, D. T. N.Open Chemistry, 19(1), 830-842 - Năm xuất bản: 2021; ISSN/ISBN: 2391-5420 |
[8] |
Optimization of subcritical fluid extraction for total saponins from hedera nepalensis leaves using response surface methodology and evaluation of its potential antimicrobial activity Duong, H. T., Trieu, L. H., Linh, D. T. T., Duy, L. X., Thao, L. Q., Minh, L. V., ... & Khoi, N. M.Processes, 10(7), 1268 - Năm xuất bản: 2022; ISSN/ISBN: 2227-9717 |
[9] |
Optimization of the Essential Oil Extraction Process from Dong Van Marjoram (E. winitiana var. dongvanensis Phuong.) by Using Microwave Assisted Hydrodistillation, and the Bioactivities of the Oil Against Some Cancer Cell Lines and Bacteria Le, X. D., Pham Thi, N. M., Cam, T. I., Do, H. N., Nguyen Thi, H. V., Thang, T. D., ... & Tran, Q. T.Natural Product Communications, 16(10), 1934578X211054235 - Năm xuất bản: 2021; ISSN/ISBN: 1934-578X |
[10] |
Optimizing extraction of polyphenols from red Fallopia multiflora Thunb. root in raw and processed form by response surface method: A comparison Nguyen, T. T. H., Nguyen, T. T. H., Tran, T. D., Le, D. X., Nguyen, L. D., Bui, L. T. T., & Nguyen, C. TPharmaceutical Sciences Asia, 50(1), 41-50 - Năm xuất bản: 2023; ISSN/ISBN: 2586-8195 |
[11] |
Process of extraction and isolation of canthaxanthin from saline bacteria biomass Paracoccus carotinifaciens VTP20181 isolated in Vietnam Dang Viet Anh, Tran Quoc Toan, Le Xuan Duy, Nguyen Manh Dat, Do Thi Thuy Le, Tran Thi Thuy Ha, Do Van Thinh, Le Van Khoi, Pham Quoc LongVietnam Journal of Marine Science and Technology, 20(4), 457-462 - Năm xuất bản: 2020; ISSN/ISBN: 1859-3097 |
[12] |
Rapid quantitative determination of multiple pesticide residues in mango fruits by surface-enhanced Raman spectroscopy Pham, U. T., Phan, Q. H. T., Nguyen, L. P., Luu, P. D., Doan, T. D., Trinh, H. T., Le, D. X ... & Nguyen, D. TProcesses, 10(3), 442 - Năm xuất bản: 2022; ISSN/ISBN: 2227-9717 |
[13] |
Research on some factors affecting extraction of chlorophyll from mulberry leaves (Morus alba) Tran, Q. H., Pham, T. Q., Vu, H. T., Le, D. X., Tran, O. T., Ngo, A. Q., ... & Do, S. TIn IOP Conference Series: Materials Science and Engineering (Vol. 479, No. 1, p. 012004). IOP Publishing - Năm xuất bản: 2019; ISSN/ISBN: |
[14] |
Simultaneous removal efficiency of H2S and CO2 by high-gravity rotating packed bed: Experiments and simulation Tran, L. T., Le, T. M., Nguyen, T. M., Tran, Q. T., Le, X. D., Pham, M. Q., & Van Do, M.Open Chemistry, 19(1), 288-298 - Năm xuất bản: 2021; ISSN/ISBN: 2391-5420 |
[15] |
Soluble epoxide hydrolase inhibitors from Docynia indica (Wall.) Decne. Xuan Duy, L., Le Ba, V., Gao, D., Hoang, V. D., Quoc Toan, T., Yang, S. Y., ... & Cuong, N. M.Natural Product Research, 35(23), 5403-5408 - Năm xuất bản: 2021; ISSN/ISBN: 1478-6427 |
[16] |
Triterpene Acids from Docynia Indica Fruits and Their Cytotoxic Activity Duy, L. X., Hoang, V. D., Kim, Y. H., & Cuong, N. M.Vietnam Journal of Science and Technology, 56(4A), 199-204. - Năm xuất bản: 2018; ISSN/ISBN: 2525-2518 |
[1] |
Cơ quan quản lý nhiệm vụ/cấp kinh phí: Sở Khoa học và Công nghệ Tỉnh Hà Giang Thời gian thực hiện: 01/12/2016 - 01/03/2018; vai trò: Thư ký đề tài |
[2] |
Nghiên cứu hoàn thiện quy trình công nghệ chế biến một số sản phẩm từ Giảo cổ Lam Ấu Tẩu của Cơ quan quản lý nhiệm vụ/cấp kinh phí: Sở Khoa học và Công nghệ Tỉnh Hà GiangThời gian thực hiện: 01/07/2017 - 01/07/2019; vai trò: Chủ nhiệm nhiệm vụ |
[3] |
Cơ quan quản lý nhiệm vụ/cấp kinh phí: Bộ Công Thương, Việt Nam Thời gian thực hiện: 01/10/2017 - 01/09/2020; vai trò: Thành viên |
[4] |
Nghiên cứu phát triển và ứng dụng các công nghệ tiên tiến để tạo chuỗi giá trị sản phẩm có giá trị cao từ hải sản (Hàu, cá, rong biển) Cơ quan quản lý nhiệm vụ/cấp kinh phí: Bộ Khoa học và Công nghệThời gian thực hiện: 2018 - 2021; vai trò: Thành viên chính |