Thông tin nhà nghiên cứu KH&CN

Mã NNC: CB.1308021

TS Lê Xuân Duy

Cơ quan/đơn vị công tác: Viện Dược liệu

Lĩnh vực nghiên cứu: Hoá hữu cơ,

  • Danh sách các Bài báo/Công bố KH&CN
  • Danh sách các Nhiệm vụ KH&CN đã tham gia
[1]

Optimization of total saponin extraction from Polyscias fruticosa roots using the ultrasonic-assisted method and response surface methodology

Khoang, L. T., Huyen, H. T. T., Chung, H. V., Duy, L. X., Toan, T. Q., Bich, H. T., ... & Hien, T. T
Processes, 10(10), 2034. - Năm xuất bản: 2022; ISSN/ISBN: 2227-9717
[2]

Cellobiose dehydrogenase from the agaricomycete Coprinellus aureogranulatus and its application for the synergistic conversion of rice straw

Nghi, D. H., Kellner, H., Büttner, E., Huong, L. M., Duy, L. X., Giap, V. D., ... & Hofrichter, M.
Applied Biological Chemistry, 64(1), 1-11 - Năm xuất bản: 2021; ISSN/ISBN: 2468-0842
[3]

Ginsenosides from Korean red ginseng modulate T cell function via the regulation of NF-AT-mediated IL-2 production

Vinh, L. B., Park, J. U., Duy, L. X., Nguyet, N. T. M., Yang, S. Y., Kim, Y. R., & Kim, Y. H.
Food science and biotechnology, 28, 237-242. - Năm xuất bản: 2019; ISSN/ISBN: 1226-7708
[4]

Optimization of canthaxanthin extraction from fermented biomass of Paracoccus carotinifacuens VTP20181 bacteria strain isolated in Vietnam

Le Xuan, D., Quoc, T. T., Viet, A. D., Phi, H. N., Thu, H. T. T., Quoc, L. P., ... & Do Van, M.
Foods and Raw materials, 9(1), 117-125 - Năm xuất bản: 2021; ISSN/ISBN: 2308-4057
[5]

Optimization of Microwave-Assisted Extraction of Phlorotannin From Sargassum swartzii (Turn.) C. Ag. With Ethanol/Water

Toan, T. Q., Phong, T. D., Tien, D. D., Duy, L. X., Mai Anh, N. T., Hong Minh, P. T., ... & Tung, N. Q
Natural Product Communications, 16(2), 1934578X21996184 - Năm xuất bản: 2021; ISSN/ISBN: 1934-578X
[6]

Optimization of microwave-assisted extraction of total phenolic and total flavonoid contents from fruits of Docynia indica (Wall.) Decne. using response surface methodology

Le, X. D., Nguyen, M. C., Vu, D. H., Pham, M. Q., Pham, Q. L., Nguyen, Q. T., ... & Tran, Q. T.
Processes, 7(8), 485 - Năm xuất bản: 2019; ISSN/ISBN: 2227-9717
[7]

Optimization of Murrayafoline A ethanol extraction process from the roots of Glycosmis stenocarpa, and evaluation of its Tumorigenesis inhibition activity on Hep-G2 cells

Tran, Q. T., Nguyen, T. D., Do, H. N., Le, X. D., Nguyen, P. H., Nguyen, M. C., ... & Pham, D. T. N.
Open Chemistry, 19(1), 830-842 - Năm xuất bản: 2021; ISSN/ISBN: 2391-5420
[8]

Optimization of subcritical fluid extraction for total saponins from hedera nepalensis leaves using response surface methodology and evaluation of its potential antimicrobial activity

Duong, H. T., Trieu, L. H., Linh, D. T. T., Duy, L. X., Thao, L. Q., Minh, L. V., ... & Khoi, N. M.
Processes, 10(7), 1268 - Năm xuất bản: 2022; ISSN/ISBN: 2227-9717
[9]

Optimization of the Essential Oil Extraction Process from Dong Van Marjoram (E. winitiana var. dongvanensis Phuong.) by Using Microwave Assisted Hydrodistillation, and the Bioactivities of the Oil Against Some Cancer Cell Lines and Bacteria

Le, X. D., Pham Thi, N. M., Cam, T. I., Do, H. N., Nguyen Thi, H. V., Thang, T. D., ... & Tran, Q. T.
Natural Product Communications, 16(10), 1934578X211054235 - Năm xuất bản: 2021; ISSN/ISBN: 1934-578X
[10]

Optimizing extraction of polyphenols from red Fallopia multiflora Thunb. root in raw and processed form by response surface method: A comparison

Nguyen, T. T. H., Nguyen, T. T. H., Tran, T. D., Le, D. X., Nguyen, L. D., Bui, L. T. T., & Nguyen, C. T
Pharmaceutical Sciences Asia, 50(1), 41-50 - Năm xuất bản: 2023; ISSN/ISBN: 2586-8195
[11]

Process of extraction and isolation of canthaxanthin from saline bacteria biomass Paracoccus carotinifaciens VTP20181 isolated in Vietnam

Dang Viet Anh, Tran Quoc Toan, Le Xuan Duy, Nguyen Manh Dat, Do Thi Thuy Le, Tran Thi Thuy Ha, Do Van Thinh, Le Van Khoi, Pham Quoc Long
Vietnam Journal of Marine Science and Technology, 20(4), 457-462 - Năm xuất bản: 2020; ISSN/ISBN: 1859-3097
[12]

Rapid quantitative determination of multiple pesticide residues in mango fruits by surface-enhanced Raman spectroscopy

Pham, U. T., Phan, Q. H. T., Nguyen, L. P., Luu, P. D., Doan, T. D., Trinh, H. T., Le, D. X ... & Nguyen, D. T
Processes, 10(3), 442 - Năm xuất bản: 2022; ISSN/ISBN: 2227-9717
[13]

Research on some factors affecting extraction of chlorophyll from mulberry leaves (Morus alba)

Tran, Q. H., Pham, T. Q., Vu, H. T., Le, D. X., Tran, O. T., Ngo, A. Q., ... & Do, S. T
In IOP Conference Series: Materials Science and Engineering (Vol. 479, No. 1, p. 012004). IOP Publishing - Năm xuất bản: 2019; ISSN/ISBN:
[14]

Simultaneous removal efficiency of H2S and CO2 by high-gravity rotating packed bed: Experiments and simulation

Tran, L. T., Le, T. M., Nguyen, T. M., Tran, Q. T., Le, X. D., Pham, M. Q., & Van Do, M.
Open Chemistry, 19(1), 288-298 - Năm xuất bản: 2021; ISSN/ISBN: 2391-5420
[15]

Soluble epoxide hydrolase inhibitors from Docynia indica (Wall.) Decne.

Xuan Duy, L., Le Ba, V., Gao, D., Hoang, V. D., Quoc Toan, T., Yang, S. Y., ... & Cuong, N. M.
Natural Product Research, 35(23), 5403-5408 - Năm xuất bản: 2021; ISSN/ISBN: 1478-6427
[16]

Triterpene Acids from Docynia Indica Fruits and Their Cytotoxic Activity

Duy, L. X., Hoang, V. D., Kim, Y. H., & Cuong, N. M.
Vietnam Journal of Science and Technology, 56(4A), 199-204. - Năm xuất bản: 2018; ISSN/ISBN: 2525-2518
[1]

Nghiên cứu ứng dụng công nghệ giảm thủy phần nâng cao chất lượng giá trị mật ong bạc hà cao nguyên đá Hà Giang

Cơ quan quản lý nhiệm vụ/cấp kinh phí: Sở Khoa học và Công nghệ Tỉnh Hà Giang
Thời gian thực hiện: 01/12/2016 - 01/03/2018; vai trò: Thư ký đề tài
[2]

Nghiên cứu hoàn thiện quy trình công nghệ chế biến một số sản phẩm từ Giảo cổ Lam Ấu Tẩu của

Cơ quan quản lý nhiệm vụ/cấp kinh phí: Sở Khoa học và Công nghệ Tỉnh Hà Giang
Thời gian thực hiện: 01/07/2017 - 01/07/2019; vai trò: Chủ nhiệm nhiệm vụ
[3]

Nghiên cứu công nghệ sản xuất chế phẩm giàu canthaxanthin từ vi khuẩn ưa mặn bổ sung thức ăn để nâng cao chất lượng và màu sắc thịt cá hồi thương phẩm

Cơ quan quản lý nhiệm vụ/cấp kinh phí: Bộ Công Thương, Việt Nam
Thời gian thực hiện: 01/10/2017 - 01/09/2020; vai trò: Thành viên
[4]

Nghiên cứu phát triển và ứng dụng các công nghệ tiên tiến để tạo chuỗi giá trị sản phẩm có giá trị cao từ hải sản (Hàu, cá, rong biển)

Cơ quan quản lý nhiệm vụ/cấp kinh phí: Bộ Khoa học và Công nghệ
Thời gian thực hiện: 2018 - 2021; vai trò: Thành viên chính