Thông tin nhà nghiên cứu KH&CN
Mã NNC: CB.1486272
TS Trần Hồng Quân
Cơ quan/đơn vị công tác: Trường Đại học Cần Thơ
Lĩnh vực nghiên cứu: Công nghệ sinh học, Kỹ thuật thực phẩm, Các công nghệ enzym và protein trong nông nghiệp,
- Danh sách các Bài báo/Công bố KH&CN
- Danh sách các Nhiệm vụ KH&CN đã tham gia
| [1] |
Trần Minh Phúc; Nguyên Hồng Chương; Trần Hồng Quân Nông nghiệp & Phát triển nông thôn - Năm xuất bản: 2021; ISSN/ISBN: 1859-4581 |
| [2] |
A comparison of the chemical compositions and nutrient values of the sanim and srithong varieties of the farmed golden apple snails (Gastropoda; Ampullariidae; Pomacea canaliculata) Tanyamon Petc-harat, Thanasak Sae-leaw, Soottawat Benjakul, Sylvia Indriani, Jaksuma Pongsetkul, Tran Hong Quan, Ali Muhammed Moula Ali, Suthasinee Yarnpakdee, Supatra KarnjanapratumFuture Foods, 10, 100422 - Năm xuất bản: 2024; ISSN/ISBN: |
| [3] |
A comparison of the morphological c-haracteristics, physiochemical, nutrients, and antioxidative activities of four genotypes of jackfruits (Artocarpus heterophyllus) located in Mekong Delta, Vietnam Nguyen Cong Kha, Tran Hong Quan, Nguyen Thi Yen Nhi, Bach Long Giang, Tran Thanh TrucApplied Food Research, 5 (1), 100847 - Năm xuất bản: 2025; ISSN/ISBN: |
| [4] |
Ảnh hưởng của sodium nitroprusside đến quá trình chính và chất lượng trái xoài “Nam Dok Mai Si Thong” Trần Thị Thùy Linh, Trần Hồng QuânTạp chí Khoa học Nông nghiệp Việt Nam, 20(1): 82-88 - Năm xuất bản: 2022; ISSN/ISBN: |
| [5] |
Comparative study on the effect of duck and hen egg albumens on proteolysis and gel property of sardine surimi Tran Hong Quan, Soottawat BenjakulInternational Journal of Food Properties 20, S3, S2786–S2797 - Năm xuất bản: 2017; ISSN/ISBN: |
| [6] |
Comparative study on the effect of hot air and vacuum drying on physiochemical properties and antioxidant activities of red dragon fruit (Hylocereus polyrhizus) peel Tran Hong Quan, Tran Tieu Yen, Giap Pham Ngoc Tram, Nguyen Phung Tien, Supatra Karnjanapratum, Saroat RawdkuenNatural and Life Sciences Communications 23 (2), e2024023 - Năm xuất bản: 2024; ISSN/ISBN: |
| [7] |
Compositions, protease inhibitor and gelling property of duck egg albumen as affected by salting Tran Hong Quan, Soottawat BenjakulKorean Journal for Food Science of Animal Resources 38(1):14-25 - Năm xuất bản: 2018; ISSN/ISBN: |
| [8] |
Development of antioxidative red dragon fruit bar by using response surface methodology for formulation optimization Tran Tieu Yen, Tran Hong Quan, Huynh Thi Hong Nhung, Giap Pham Ngoc Tram, Supatra Karnjanapratum, Soottawat BenjakulApplied Food Research 2, 100173 - Năm xuất bản: 2021; ISSN/ISBN: |
| [9] |
Duck egg albumen hydrolysate-epigallocatechin gallate conjugates: Antioxidant, emulsifying properties and their use in fish oil emulsion Tran Hong Quan, Soottawat BenjakulColloids and Surfaces A 579, 123711 - Năm xuất bản: 2019; ISSN/ISBN: |
| [10] |
Duck egg albumen: physicochemical and functional properties as affected by storage and processing Tran Hong Quan, Soottawat BenjakulJournal of Food Science and Technology 56(3):1104–1115 - Năm xuất bản: 2019; ISSN/ISBN: |
| [11] |
Effect of different ultrasound‑assisted process modes on extraction yield and molecular c-haracteristics of pepsin‑soluble collagen f-rom Asian bullfrog skin Sylvia Indriani, Soottawat Benjakul, Tran Hong Quan, Azis Boing Sitanggang, Manat Chaijan, Pensiri Kaewthong, Tanyamon Petc-harat & Supatra KarnjanapratumFood and Bioprocess Technology 16, 3019–3032, - Năm xuất bản: 2023; ISSN/ISBN: |
| [12] |
Effect of red dragon fruit (Hylocereus polyrhizus) peel powder on physical, antioxidative, and sensory properties of biscuits Tran Hong Quan, Tran Tieu Yen, Giap Pham Ngoc Tram, Trinh Ngoc Han, Nguyen Phung Tien, Pensiri Kaewthong & Supatra KarnjanapratumJournal of Culinary Science & Technology doi.org/10.1080/15428052.2024.2361716 - Năm xuất bản: 2024; ISSN/ISBN: |
| [13] |
Effects of incubation conditions on the nutrient composition and antioxidative activity of fermented tofu supplemented with purple sweet potato by Actinomucor elegans Tran Minh Phuc, Tran Hong Quan, Do Thi Tuyet Nhung, Duong Thi Phuong Lien, Ha Thanh ToanActa Sci. Pol. Technol. Aliment, 23(4), 513–524. - Năm xuất bản: 2024; ISSN/ISBN: |
| [14] |
Extraction of Kratom (Mitragyna speciosa) leaf compounds by enzymatic hydrolysis-assisted process: Yield, c-haracteristics and its in vitro cytotoxicity Tanyamon Petc-harat, Thanasak Sae-leaw, Soottawat Benjakul, Tran Hong Quan, Sylvia Indriani, Yuthana Phimolsiripol, Supatra KarnjanapratumProcess Biochemistry 142, 212–222 - Năm xuất bản: 2024; ISSN/ISBN: |
| [15] |
Gelling properties of duck albumen powder as affected by desugarization and drying conditions Tran Hong Quan, Soottawat BenjakulJournal of Texture Studies 49, 520–527 - Năm xuất bản: 2018; ISSN/ISBN: |
| [16] |
Impact of different ultrasound-assisted processes for preparation of collagen hydrolysates f-rom Asian bullfrog skin on c-haracteristics and antioxidative properties Sylvia Indriani, Thanasak Saeleaw, Soottawat Benjakul, Tran Hong Quan, Supatra Karnjanapratum, Sitthipong NalinanonUltrasonics Sonochemistry 89, 106163 - Năm xuất bản: 2022; ISSN/ISBN: |
| [17] |
Impact of pre-drying treatments on antioxidant activities and quality of dried Golden oyster mushroom (Pleurotus citrinopileatus) Giap Pham Ngoc Tram, Tran Hong Quan, Tran Tieu Yen, Le Ngoc Vinh, Pensiri Kaewthong, Supatra KarnjanapratumCurrent Applied Science and Technology 24 (4), e0259576 - Năm xuất bản: 2024; ISSN/ISBN: |
| [18] |
Impact of salted duck egg albumen powder on proteolysis and gelling properties of sardine surimi Tran Hong Quan, Soottawat BenjakulJournal of Texture Studies 50,5, 434-442 - Năm xuất bản: 2019; ISSN/ISBN: |
| [19] |
Impacts of desugarization and drying methods on physicochemical and functional properties of duck albumen powder Tran Hong Quan, Soottawat BenjakulDrying Technology 37,7, 864–875 - Năm xuất bản: 2018; ISSN/ISBN: |
| [20] |
Improving the quality of sterilised silkworm (Bombyx mori) pupae fortified chicken bread spread using different binders Pavit Tansakul, Tanyamon Petc-harat, Tran Hong Quan, Manat Chaijan, Arunothai Juemanee, Pensiri KaewthongJournal of Insects as Food and Feed 9(12), 1705-1717 - Năm xuất bản: 2023; ISSN/ISBN: |
| [21] |
Phân lập và tuyển chọn vi nấm nội sinh trong cây trâm (Syzygium cumini) có khả năng chống oxy hóa in vitro Phan Ngọc Thùy Ngân, Trần Chí Linh, Trương Thị Phương Thảo, Trần Hồng Quân, Đái Thị Xuân TrangTNU Journal of Science and Technology 230 (5), 231 - 238 - Năm xuất bản: 2025; ISSN/ISBN: |
| [22] |
Production and c-haracterisation of duck albumen hydrolysate using enzymatic process Tran Hong Quan, Soottawat BenjakulInternational Journal of Food Science and Technology 54, 3015–3023 - Năm xuất bản: 2019; ISSN/ISBN: |
| [23] |
Protein–polyphenol conjugates: Antioxidant property, functionalities and their applications Tran Hong Quan, Soottawat Benjakul, Thanasak Sae-leaw, Amjad Khansaheb Balange, Sajid MaqsoodTrends in Food Science and Technology 91, 507-517 - Năm xuất bản: 2019; ISSN/ISBN: |
| [24] |
Quality and storage stability of fish tofu as affected by duck albumen hydrolysate-epigalocatechin gallate conjugate Tran Hong Quan, Soottawat Benjakul, Wael Nabil HozzeinLWT - Food Science and Technology 120, 108927 - Năm xuất bản: 2020; ISSN/ISBN: |
| [25] |
Quality c-haracterization of different parts of broiler and ligor hybrid chickens Worawan Panpipat, Manat Chaijan, Supatra Karnjanapratum, Pensiri Keawtong, Pavit Tansakul, Atikorn Panya, Natthaporn Phonsatta, Kittipat Aoumtes, Tran Hong Quan, andTanyamon Petc-haratFoods, 11, 1929 - Năm xuất bản: 2022; ISSN/ISBN: |
| [26] |
Quality, protease inhibitor and gelling property of duck egg albumen as affected by storage conditions Tran Hong Quan, Soottawat BenjakulJournal of Food Science and Technology 55(2):513–522 - Năm xuất bản: 2017; ISSN/ISBN: |
| [27] |
The effect of Golden oyster mushroom (Pleurotus citrinopileatus) powder on the physiochemical, antioxidative, and sensory properties of noodles Tran Hong Quan, Giap Pham Ngoc Tram, Tran Tieu Yen, Nguyen Phung Tien, Pensiri Kaewthong, Supatra KarnjanapratumActa Sci. Pol. Technol. Aliment 22(3), 351–360 - Năm xuất bản: 2023; ISSN/ISBN: |
| [28] |
Trypsin inhibitor f-rom duck albumen: Purification and c-haracterization Tran Hong Quan, Soottawat BenjakulJournal of Food Biochemistry 43, 5, e12841 - Năm xuất bản: 2019; ISSN/ISBN: |
| [1] |
Khảo sát ảnh hưởng của quá trình sấy đến chất lượng bột vỏ thanh long ruột đỏ và ứng dụng vào chế biến bánh quy giàu xơ Cơ quan quản lý nhiệm vụ/cấp kinh phí: Đại học Sư phạm Kỹ Thuật Vĩnh LongThời gian thực hiện: 2022 - 2023; vai trò: Thành viên |
| [2] |
Khảo sát điều kiện tiền xử lý đến chất lượng và hoạt tính chống oxy hóa của nấm bào ngư Hoàng Kim (Pleurotus citrinopileatus) Cơ quan quản lý nhiệm vụ/cấp kinh phí: Đại học Sư phạm Kỹ Thuật Vĩnh LongThời gian thực hiện: 2022 - 2023; vai trò: Thành viên |
| [3] |
Tối ưu hóa tỷ lệ phối chế nguyên liệu trong sản xuất thanh trái cây hỗn hợp từ thanh long ruột đỏ và chanh dây bằng phương pháp bề mặt đáp ứng (Response Surface Methodology) Cơ quan quản lý nhiệm vụ/cấp kinh phí: Đại học Sư phạm Kỹ Thuật Vĩnh LongThời gian thực hiện: 2021 - 2022; vai trò: Chủ nhiệm |
