Thông tin nhà nghiên cứu KH&CN

Mã NNC: CB.1486272

TS Trần Hồng Quân

Cơ quan/đơn vị công tác: Trường Đại học Cần Thơ

Lĩnh vực nghiên cứu: Công nghệ sinh học, Kỹ thuật thực phẩm, Các công nghệ enzym và protein trong nông nghiệp,

  • Danh sách các Bài báo/Công bố KH&CN
  • Danh sách các Nhiệm vụ KH&CN đã tham gia
[1]

Nghiên cứu ảnh hưởng của các thông số kỹ thuật quá trình sấy phun đến chất lượng bột thanh long ruột đỏ

Trần Minh Phúc; Nguyên Hồng Chương; Trần Hồng Quân
Nông nghiệp & Phát triển nông thôn - Năm xuất bản: 2021; ISSN/ISBN: 1859-4581
[2]

A comparison of the chemical compositions and nutrient values of the sanim and srithong varieties of the farmed golden apple snails (Gastropoda; Ampullariidae; Pomacea canaliculata)

Tanyamon Petc-harat, Thanasak Sae-leaw, Soottawat Benjakul, Sylvia Indriani, Jaksuma Pongsetkul, Tran Hong Quan, Ali Muhammed Moula Ali, Suthasinee Yarnpakdee, Supatra Karnjanapratum
Future Foods, 10, 100422 - Năm xuất bản: 2024; ISSN/ISBN:
[3]

A comparison of the morphological c-haracteristics, physiochemical, nutrients, and antioxidative activities of four genotypes of jackfruits (Artocarpus heterophyllus) located in Mekong Delta, Vietnam

Nguyen Cong Kha, Tran Hong Quan, Nguyen Thi Yen Nhi, Bach Long Giang, Tran Thanh Truc
Applied Food Research, 5 (1), 100847 - Năm xuất bản: 2025; ISSN/ISBN:
[4]

Ảnh hưởng của sodium nitroprusside đến quá trình chính và chất lượng trái xoài “Nam Dok Mai Si Thong”

Trần Thị Thùy Linh, Trần Hồng Quân
Tạp chí Khoa học Nông nghiệp Việt Nam, 20(1): 82-88 - Năm xuất bản: 2022; ISSN/ISBN:
[5]

Comparative study on the effect of duck and hen egg albumens on proteolysis and gel property of sardine surimi

Tran Hong Quan, Soottawat Benjakul
International Journal of Food Properties 20, S3, S2786–S2797 - Năm xuất bản: 2017; ISSN/ISBN:
[6]

Comparative study on the effect of hot air and vacuum drying on physiochemical properties and antioxidant activities of red dragon fruit (Hylocereus polyrhizus) peel

Tran Hong Quan, Tran Tieu Yen, Giap Pham Ngoc Tram, Nguyen Phung Tien, Supatra Karnjanapratum, Saroat Rawdkuen
Natural and Life Sciences Communications 23 (2), e2024023 - Năm xuất bản: 2024; ISSN/ISBN:
[7]

Compositions, protease inhibitor and gelling property of duck egg albumen as affected by salting

Tran Hong Quan, Soottawat Benjakul
Korean Journal for Food Science of Animal Resources 38(1):14-25 - Năm xuất bản: 2018; ISSN/ISBN:
[8]

Development of antioxidative red dragon fruit bar by using response surface methodology for formulation optimization

Tran Tieu Yen, Tran Hong Quan, Huynh Thi Hong Nhung, Giap Pham Ngoc Tram, Supatra Karnjanapratum, Soottawat Benjakul
Applied Food Research 2, 100173 - Năm xuất bản: 2021; ISSN/ISBN:
[9]

Duck egg albumen hydrolysate-epigallocatechin gallate conjugates: Antioxidant, emulsifying properties and their use in fish oil emulsion

Tran Hong Quan, Soottawat Benjakul
Colloids and Surfaces A 579, 123711 - Năm xuất bản: 2019; ISSN/ISBN:
[10]

Duck egg albumen: physicochemical and functional properties as affected by storage and processing

Tran Hong Quan, Soottawat Benjakul
Journal of Food Science and Technology 56(3):1104–1115 - Năm xuất bản: 2019; ISSN/ISBN:
[11]

Effect of different ultrasound‑assisted process modes on extraction yield and molecular c-haracteristics of pepsin‑soluble collagen f-rom Asian bullfrog skin

Sylvia Indriani, Soottawat Benjakul, Tran Hong Quan, Azis Boing Sitanggang, Manat Chaijan, Pensiri Kaewthong, Tanyamon Petc-harat & Supatra Karnjanapratum
Food and Bioprocess Technology 16, 3019–3032, - Năm xuất bản: 2023; ISSN/ISBN:
[12]

Effect of red dragon fruit (Hylocereus polyrhizus) peel powder on physical, antioxidative, and sensory properties of biscuits

Tran Hong Quan, Tran Tieu Yen, Giap Pham Ngoc Tram, Trinh Ngoc Han, Nguyen Phung Tien, Pensiri Kaewthong & Supatra Karnjanapratum
Journal of Culinary Science & Technology doi.org/10.1080/15428052.2024.2361716 - Năm xuất bản: 2024; ISSN/ISBN:
[13]

Effects of incubation conditions on the nutrient composition and antioxidative activity of fermented tofu supplemented with purple sweet potato by Actinomucor elegans

Tran Minh Phuc, Tran Hong Quan, Do Thi Tuyet Nhung, Duong Thi Phuong Lien, Ha Thanh Toan
Acta Sci. Pol. Technol. Aliment, 23(4), 513–524. - Năm xuất bản: 2024; ISSN/ISBN:
[14]

Extraction of Kratom (Mitragyna speciosa) leaf compounds by enzymatic hydrolysis-assisted process: Yield, c-haracteristics and its in vitro cytotoxicity

Tanyamon Petc-harat, Thanasak Sae-leaw, Soottawat Benjakul, Tran Hong Quan, Sylvia Indriani, Yuthana Phimolsiripol, Supatra Karnjanapratum
Process Biochemistry 142, 212–222 - Năm xuất bản: 2024; ISSN/ISBN:
[15]

Gelling properties of duck albumen powder as affected by desugarization and drying conditions

Tran Hong Quan, Soottawat Benjakul
Journal of Texture Studies 49, 520–527 - Năm xuất bản: 2018; ISSN/ISBN:
[16]

Impact of different ultrasound-assisted processes for preparation of collagen hydrolysates f-rom Asian bullfrog skin on c-haracteristics and antioxidative properties

Sylvia Indriani, Thanasak Saeleaw, Soottawat Benjakul, Tran Hong Quan, Supatra Karnjanapratum, Sitthipong Nalinanon
Ultrasonics Sonochemistry 89, 106163 - Năm xuất bản: 2022; ISSN/ISBN:
[17]

Impact of pre-drying treatments on antioxidant activities and quality of dried Golden oyster mushroom (Pleurotus citrinopileatus)

Giap Pham Ngoc Tram, Tran Hong Quan, Tran Tieu Yen, Le Ngoc Vinh, Pensiri Kaewthong, Supatra Karnjanapratum
Current Applied Science and Technology 24 (4), e0259576 - Năm xuất bản: 2024; ISSN/ISBN:
[18]

Impact of salted duck egg albumen powder on proteolysis and gelling properties of sardine surimi

Tran Hong Quan, Soottawat Benjakul
Journal of Texture Studies 50,5, 434-442 - Năm xuất bản: 2019; ISSN/ISBN:
[19]

Impacts of desugarization and drying methods on physicochemical and functional properties of duck albumen powder

Tran Hong Quan, Soottawat Benjakul
Drying Technology 37,7, 864–875 - Năm xuất bản: 2018; ISSN/ISBN:
[20]

Improving the quality of sterilised silkworm (Bombyx mori) pupae fortified chicken bread spread using different binders

Pavit Tansakul, Tanyamon Petc-harat, Tran Hong Quan, Manat Chaijan, Arunothai Juemanee, Pensiri Kaewthong
Journal of Insects as Food and Feed 9(12), 1705-1717 - Năm xuất bản: 2023; ISSN/ISBN:
[21]

Phân lập và tuyển chọn vi nấm nội sinh trong cây trâm (Syzygium cumini) có khả năng chống oxy hóa in vitro

Phan Ngọc Thùy Ngân, Trần Chí Linh, Trương Thị Phương Thảo, Trần Hồng Quân, Đái Thị Xuân Trang
TNU Journal of Science and Technology 230 (5), 231 - 238 - Năm xuất bản: 2025; ISSN/ISBN:
[22]

Production and c-haracterisation of duck albumen hydrolysate using enzymatic process

Tran Hong Quan, Soottawat Benjakul
International Journal of Food Science and Technology 54, 3015–3023 - Năm xuất bản: 2019; ISSN/ISBN:
[23]

Protein–polyphenol conjugates: Antioxidant property, functionalities and their applications

Tran Hong Quan, Soottawat Benjakul, Thanasak Sae-leaw, Amjad Khansaheb Balange, Sajid Maqsood
Trends in Food Science and Technology 91, 507-517 - Năm xuất bản: 2019; ISSN/ISBN:
[24]

Quality and storage stability of fish tofu as affected by duck albumen hydrolysate-epigalocatechin gallate conjugate

Tran Hong Quan, Soottawat Benjakul, Wael Nabil Hozzein
LWT - Food Science and Technology 120, 108927 - Năm xuất bản: 2020; ISSN/ISBN:
[25]

Quality c-haracterization of different parts of broiler and ligor hybrid chickens

Worawan Panpipat, Manat Chaijan, Supatra Karnjanapratum, Pensiri Keawtong, Pavit Tansakul, Atikorn Panya, Natthaporn Phonsatta, Kittipat Aoumtes, Tran Hong Quan, andTanyamon Petc-harat
Foods, 11, 1929 - Năm xuất bản: 2022; ISSN/ISBN:
[26]

Quality, protease inhibitor and gelling property of duck egg albumen as affected by storage conditions

Tran Hong Quan, Soottawat Benjakul
Journal of Food Science and Technology 55(2):513–522 - Năm xuất bản: 2017; ISSN/ISBN:
[27]

The effect of Golden oyster mushroom (Pleurotus citrinopileatus) powder on the physiochemical, antioxidative, and sensory properties of noodles

Tran Hong Quan, Giap Pham Ngoc Tram, Tran Tieu Yen, Nguyen Phung Tien, Pensiri Kaewthong, Supatra Karnjanapratum
Acta Sci. Pol. Technol. Aliment 22(3), 351–360 - Năm xuất bản: 2023; ISSN/ISBN:
[28]

Trypsin inhibitor f-rom duck albumen: Purification and c-haracterization

Tran Hong Quan, Soottawat Benjakul
Journal of Food Biochemistry 43, 5, e12841 - Năm xuất bản: 2019; ISSN/ISBN:
[1]

Khảo sát ảnh hưởng của quá trình sấy đến chất lượng bột vỏ thanh long ruột đỏ và ứng dụng vào chế biến bánh quy giàu xơ

Cơ quan quản lý nhiệm vụ/cấp kinh phí: Đại học Sư phạm Kỹ Thuật Vĩnh Long
Thời gian thực hiện: 2022 - 2023; vai trò: Thành viên
[2]

Khảo sát điều kiện tiền xử lý đến chất lượng và hoạt tính chống oxy hóa của nấm bào ngư Hoàng Kim (Pleurotus citrinopileatus)

Cơ quan quản lý nhiệm vụ/cấp kinh phí: Đại học Sư phạm Kỹ Thuật Vĩnh Long
Thời gian thực hiện: 2022 - 2023; vai trò: Thành viên
[3]

Tối ưu hóa tỷ lệ phối chế nguyên liệu trong sản xuất thanh trái cây hỗn hợp từ thanh long ruột đỏ và chanh dây bằng phương pháp bề mặt đáp ứng (Response Surface Methodology)

Cơ quan quản lý nhiệm vụ/cấp kinh phí: Đại học Sư phạm Kỹ Thuật Vĩnh Long
Thời gian thực hiện: 2021 - 2022; vai trò: Chủ nhiệm