Thông tin nhà nghiên cứu KH&CN

Mã NNC: CB.648563

TS Trần Thị Minh Thư

Cơ quan/đơn vị công tác: Trường Đại học Kỹ thuật - Công nghệ Cần Thơ

Lĩnh vực nghiên cứu:

  • Danh sách các Bài báo/Công bố KH&CN
  • Danh sách các Nhiệm vụ KH&CN đã tham gia
[1]

Tối ưu hóa tỷ lệ nguyên liệu, nhiệt độ nướng và ảnh hưởng của bao bì bảo quản đến tính chất bánh quy bổ sung lêkima

Trần Thị Minh Thư; Võ Thanh Thúy; Huỳnh Thị Kim Chi; Vi Nhã Trân; Nguyễn Thị Như Ý; Trần Nguyễn Phương Lan
Khoa học (Đại học Cần Thơ) - Năm xuất bản: 2022; ISSN/ISBN: 1859-2333
[2]

Giáo trình công nghệ chế biến thực phẩm

Trần Thị Minh Thư Nguyễn Xuân Hồng Huỳnh Thị Sữa
Nhà xuất bản Đại học Cần Thơ - Năm xuất bản: 2022; ISSN/ISBN:
[3]

NGHIÊN CỨU ẢNH HƯỞNG CỦA LOẠI BAO BÌ BẢO QUẢN ĐẾN TÍNH CHẤT VẬT LÝ VÀ VI SINH CỦA BỘT SA KÊ

Thư, Trần Thị Minh, Đặng Thị Cẩm Tuyên, Trần Thị Ngọc Tâm, Trần Thị Thùy Linh, Nguyễn Ngọc Trang Thùy, Trần Nguyễn Phương Lan
TNU Journal of Science and Technology - Năm xuất bản: 2025; ISSN/ISBN:
[4]

Effective removal of crystal violet in the aqueous solution using magnetic composites originated from sugarcane bagasse

Phuong Lan Tran-Nguyen, Kim-Phung Ly, Huynh-Giao Dang, Minh-Nhut Nguyen, Van-Phat Dang, Nguyen-Phuong-Dung Tran, Shella Permatasari Santoso, Maria Yuliana, Artik Elisa Angkawijaya, Tran Thi Bich Quyen, Tran Thi Minh Thu & Vo Hoang Khang
Chemical Papers - Năm xuất bản: 2025; ISSN/ISBN:
[5]

TIỀM NĂNG ỨNG DỤNG CỦA CÁC HỢP CHẤT CÓ HOẠT TÍNH SINH HỌC TỪ TẢO ĐỎ

Lê Tú Trân Mạc Gia Linh Nguyễn Ngọc Trang Thùy Đỗ Thảo Lan Trần Thị Minh Thư Trần Thanh Mến
TNU Journal of Science and Technology, 229(05), pp.168-177. - Năm xuất bản: 2024; ISSN/ISBN:
[6]

TIỀM NĂNG ỨNG DỤNG VẬT LIỆU COMPOSITE ZEOLITE/MNPS XỬ LÝ CRYSTAL VIOLET TRONG MÔI TRƯỜNG NƯỚC

Duong Thi My Tuyen Ly Kim Phung Phung Thi Hang Cao Luu Ngoc Hanh Tran Nguyen Phuong Lan Tran Thi Minh Thu Nguyen Minh Nhut Nguyen Thi Nhu Y
TNU Journal of Science and Technology 228, no. 14, 123-131. - Năm xuất bản: 2023; ISSN/ISBN:
[7]

TREATMENT OF MALACHITE GREEN IN AQUEOUS SOLUTION USING CHITOSAN/PECTIN/SiO2 COMPOSITE

Trần Nguyễn Phương Lan Nguyễn Lê Huế Trân Lý Kim Phụng Lê Đức Duy Nguyễn Hồng Nam Trần Thị Minh Thư Nguyễn Trọng Hồng Phúc Nguyễn Minh Nhựt
TNU Journal of Science and Technology 229.06 : 187-194. - Năm xuất bản: 2024; ISSN/ISBN:
[8]

Synthesis of lignin-based phenol-formaldehyde adhesive – A sustainable alternative to petrochemical

Nguyen Thi Yen Nhi Nguyen Thi Nhu Y Tran Thi Minh Thu Nguyen Thi Ven Tran Nguyen Phuong Lan Luong Huynh Vu Thanh
CTU Journal of Innovation and Sustainable Development, 13(3), 48-57. - Năm xuất bản: 2021; ISSN/ISBN:
[9]

Off-line ESI-MS/MS profiling of betalains and flavonoid glycosides isolated from (fruit) Opuntia stricta var. dillenii and (vegetable) Atriplex hortensis var. rubra by countercurrent chromatography

Tran, Thi Minh Thu Thanh Binh Nguyen Peter Winterhalter Gerold Jerz
Vietnam Journal of Science, Technology and Engineering, 64(1), 20-26. - Năm xuất bản: 2022; ISSN/ISBN:
[10]

Study the effects of microwave drying power and packaging materials on the physical properties of microwave-dried breadfruit flour

Trần Thị Minh Thư Trần Thị Ngọc Tâm Đặng Thị Cẩm Tuyên Nguyễn Ngọc Trang Thùy Đoàn Phương Linh
Tạp chí nông nghiệp và Phát triển nông thôn, kỳ 1 tháng 12, 62-68 - Năm xuất bản: 2023; ISSN/ISBN:
[11]

Study the effect of pre-treatment condtitions on the peroxidase enzyme activity and quality of breadfruit (Artocarpus altilis) flours

Trần Thị Minh Thu Ngọc Nguyễn Thị Bích Linh Trần Thị Thùy Phương Lê Vũ Lan Thứ Nguyễn Thị Ngọc Ý Nguyễn Thị Như
Tạp chí nông nghiệp và Phát triển nông thôn 54-61, 2022 - Năm xuất bản: 2022; ISSN/ISBN:
[12]

The application of ion‐pair high performance countercurrent chromatography monitored by off‐line LC‐ESI‐MS/MS injections to study betalain metabolite from Vietnamese red dragon fruit (Hylocereus polyrhizus)

TTM Thu, G Jerz, P Winterhalter
Vietnam Journal of Chemistry, 57(5), 531-537. - Năm xuất bản: 2019; ISSN/ISBN:
[13]

Studies on betalains chemistry from the Vietnamese red dragon fruits (Hylocereus polyrhizus) by LC-ESI-MS/MS

Tran Thi Minh Thu Do Vinh Quang
CTU Journal of Innovation and Sustainable Development 11, no. 1 (2019): 87-94. - Năm xuất bản: 2019; ISSN/ISBN:
[14]

The effects of microwave and ultrasound treatment on breadfruit flour pasting properties and application on rice noodle fortification

Tran Thi Minh Thu Vu Thu Thuy Le Vu Lan Phuong Vi Nha Tran
Journal of Applied Biology and Biotechnology In press - Năm xuất bản: 2024; ISSN/ISBN:
[15]

THE FERMENTED CONDITIONS OF LOW ALCOHOLIC THREE-LEAF (Cayratia trifolia (L.) DOMIN) CIDER USING Saccharomyces cerevisiae HG1.3

Tien Thi Kieu Doan Mi Thi Ngoc Huynh, Thu Thi Minh Tran1* Thanh Huu Nguyen Son Thi Bich Le Thanh Ngoc Nguyen Phong Xuan Huynh
Journal of Applied Biology and Biotechnology Vol. 12(5),170-176, - Năm xuất bản: 2024; ISSN/ISBN:
[16]

The adsorption of dragon fruit (Hylocereus polyrhizuz) pigments on chitin for food colorants

Tran Thi Minh Thu Tran Thanh Tuan Nguyen Thi Nhu Y Tran Nguyen Phuong Lan Gerold Jerz
Journal of Chemical Technology and Biotechnology 99(4), 820-829. - Năm xuất bản: 2024; ISSN/ISBN:
[17]

Opuntisines, 14-membered cyclopeptide alkaloids from fruits of Opuntia stricta var. dillenii isolated by high-performance countercurrent chromatography

Frank Surup Thu Tran Thi Minh Sebastian Pfütze Jarmo Budde Tamer Moussa Ayoub Sascha Rohn Gerold Jerz
Food chemistry 334, 127552. - Năm xuất bản: 2021; ISSN/ISBN:
[18]

Profiling of polar metabolites in fruits of Opuntia stricta var. dillenii by ion-pair high-performance countercurrent chromatography and off-line electrospray mass-spectrometry injection

Thu Tran Thi Minh Binh Nguyen Thanh Tamer Moussa Ayoub Sascha Rohn Gerold Jerz
Journal of Chromatography A, 1601, 274-287. - Năm xuất bản: 2019; ISSN/ISBN:
[1]

Nghiên cứu quy trình sản xuất bột không gluten (gluten free) từ trái sa kê và ứng dụng trong sản xuất bánh và bún

Cơ quan quản lý nhiệm vụ/cấp kinh phí: Sở khoa học công nghệ Thành phố Cần Thơ
Thời gian thực hiện: 11/2023 - 10/2025; vai trò: chủ nhiệm đề tài
[2]

Nghiên cứu quy trình sản xuất bột không gluten (gluten free) từ trái sa kê và ứng dụng trong sản xuất bánh và bún

Cơ quan quản lý nhiệm vụ/cấp kinh phí: Sở khoa học công nghệ Thành phố Cần Thơ
Thời gian thực hiện: 11/2023 - 10/2025; vai trò: chủ nhiệm đề tài