Thông tin nhà nghiên cứu KH&CN

Mã NNC: CB.41583

PGS. TS Nguyễn Văn Tặng

Cơ quan/đơn vị công tác: Trường Đại học Nha Trang

Lĩnh vực nghiên cứu:

  • Danh sách các Bài báo/Công bố KH&CN
  • Danh sách các Nhiệm vụ KH&CN đã tham gia
[1]

Ảnh hưởng của bao bì đến tính chất hóa lý, hoạt chất sinh học và khả năng chống ôxy hóa của cây dược liệu Xáo tam phân (Paramignya trimera) trong quá trình bảo quản

Nguyễn Văn Tặng; Hồ Mỹ Linh; Đỗ Thị Công Viên
Khoa học (Đại học Cần Thơ) - Năm xuất bản: 2024; ISSN/ISBN: 1859-2333
[2]

Ảnh hưởng của dung môi và phương pháp trích ly đến khả năng chiết tách các hợp chất phenolics, saponins và alkaloids từ vỏ quả ca cao (Theobroma cacao L.)

Nguyễn Văn Tặng; Trần Thị Mỹ Hạnh; Phạm Châu An; Phan Thị Bích Trâm; Huỳnh Quốc Trung; Trần Thanh Giang
Khoa học (Cần Thơ) - Năm xuất bản: 2020; ISSN/ISBN: 1859-2333
[3]

Nitrogen-doped carbon/NiCo₂S₄ aerogel nanocomposite for solid-state supercapacitors

Le Hong Quan, Nguyen Cong Minh, Tran Ngoc Le, Nguyen Huu Nghia, Tran Quang Ngoc, Nguyen Van Tang, Bui Thuc Minh, Nguyen Van Hoa
Diamond and Related Materials, 157, 112517 - Năm xuất bản: 2025; ISSN/ISBN:
[4]

Quy trình sản xuất viên nang cứng giàu hoạt chất sinh học saponin từ vỏ quả cacao

Nguyễn Văn Tặng, Trần Thị Mỹ Hạnh
Cục sở hữu trí tuệ/Số đơn: 1-2025-03684 - Năm xuất bản: 2025; ISSN/ISBN:
[5]

Preparation of medicinal plant rhizome Bay la mot hoa (Paris polyphylla Smith) under various drying conditions

Thanh Giang Tran, Van Hoa Nguyen, Thi Van Nguyen, Van Tang Nguyen
Cogent Food and Agriculture, 11(1) - Năm xuất bản: 2025; ISSN/ISBN:
[6]

Công nghệ chế biến chè, cà phê, cacao, điều và tiêu

Nguyễn Văn Tặng (Chủ biên), Nguyễn Thị Hiền và Đỗ Lê Hữu Nam
Nhà Xuất bản Khoa học và Kỹ thuật - Năm xuất bản: 2024; ISSN/ISBN:
[7]

Effect of drying conditions on physicochemical properties and saponin compounds of medicinal plant root sam cau (Curculigo orchioides)

Van Tang Nguyen, Thanh Giang Tran, Thi Van Nguyen, Quoc Kiet Mai, Minh Thuong Thi Nguyen, Thuy An Thi Tran, Van Hoa Nguyen
National Biotechnology Conference - Năm xuất bản: 2022; ISSN/ISBN:
[8]

Utilization of agri-food wastes/by-products and medicinal plants in development of functional foods

Van Tang Nguyen
The 1st Vietnam International Symposium on Medicinal Plants and Natural Products - Năm xuất bản: 2024; ISSN/ISBN:
[9]

Influence of dehydration conditions on physicochemical, phytochemical and antioxidant properties of medicinal plant Day thuong xuan (Hedera helix L.)

Van Tang Nguyen, Thi Van Nguyen, Thanh Giang Tran, Thi Le Hang Le, Thi My Le Dang, Van Hung Dao, Thi Cam Nhung Le
The 4th International Conference on Sustainable Agriculture and Environment (SAE 2022) - Năm xuất bản: 2022; ISSN/ISBN:
[10]

Anticancer potential of n-hexane fraction from methanol extract of medicinal plant root Xao tam phan (Paramignya trimera) in Khanh Hoa, Vietnam

Van Tang Nguyen, Jennette A. Sakoff, Christopher J. Scarlett
The 5th International Biology Conference - Năm xuất bản: 2022; ISSN/ISBN:
[11]

Ảnh hưởng của tinh bột ngô biến tính và pectin đến tính chất hóa lý, hoạt chất sinh học, hoạt tính chống ôxy hóa và ức chế enzyme a-glucosidase của bột vi bao giàu hoạt chất sinh học từ vỏ quả ca cao (Theobroma Cacao L.)

Nguyễn Văn Tặng, Huỳnh Thị Việt Ngân, Đoàn Thị Hiệp
Tạp chí Khoa học và Công nghệ, Trường Đại học Công nghiệp Hà Nội - Năm xuất bản: 2024; ISSN/ISBN:
[12]

Ảnh hưởng của bao bì đến tính chất hóa lý, hoạt chất sinh học và hoạt tính chống ôxy hóa của cây dược liệu xáo tam phân (Paramignya trimera) trong quá trình bảo quản

Nguyễn Văn Tặng, Hồ Mỹ Linh, Đỗ Thị Công Viên
Tạp chí Khoa học Đại học Cần Thơ - Năm xuất bản: 2023; ISSN/ISBN:
[13]

Physicochemical, phytochemical and antioxidant properties of medicinal plant roots Dan sam (Salvia miltiorrhiza Bunge) prepared under different drying conditions

Thanh Giang Tran, Van Hoa Nguyen, Van Tang Nguyen
Cogent Food & Agriculture, 10(1), 2420843 - Năm xuất bản: 2024; ISSN/ISBN:
[14]

Optimization of ultrasound-assisted extraction and characterization of curcuminoids from yellow turmeric rhizomes

Quyen Thi Hoang Tran, Van Tang Nguyen, Thanh Trung Dang and Thinh Vinh Phan
Medicinal Plants: An International Journal of Phytomedicines and Related Industries, 16(3), 469-481 - Năm xuất bản: 2024; ISSN/ISBN:
[15]

Utilization of cocoa pod husk (Theobroma cacao L.) for production of microencapsulated powder rich in alkaloids

Van Tang Nguyen, Thi Huynh Nhu Tran, Chau An Pham
Waste and Biomass Valorization, 16, 459-470 - Năm xuất bản: 2024; ISSN/ISBN:
[16]

Characterization of microencapsulated powders rich in saponins from cocoa pod husk (Theobroma cacao L.) and medicinal plant An xoa (Helicteres hirsuta Lour.)

Van Tang Nguyen, Phuong Trang Thi Tran
Heliyon, 10(11), e32703 - Năm xuất bản: 2024; ISSN/ISBN:
[17]

Influence of drying conditions on physicochemical, phytochemical and antioxidant properties of medicinal plant stem Xao tam phan (Paramignya trimera) grown in Vietnam

Van Tang Nguyen, Thanh Giang Tran, Van Thi Nguyen, Ngoc Le Tran, Van Hoa Nguyen
Current Nutrition and Food Science, 20(8), 988-999 - Năm xuất bản: 2023; ISSN/ISBN:
[18]

Enzyme-assisted extraction and properties of collagen from Basa fish (Pangasius bocourti) skin

Quyen T. H. Tran, Tang V. Nguyen, Thanh T. Dang, Thinh V. Phan, Cuc T. K. Nguyen
IOP Conference Series: Earth and Environmental Science - Năm xuất bản: 2023; ISSN/ISBN:
[19]

Central Composite experimental design for ultrasound-assisted extraction optimization of alkaloid compounds and antioxidant properties from cocoa pod husk (Theobroma cacao L.)

Van Tang Nguyen, Nhu Thi Huynh Tran, Thanh Giang Tran
Journal of Food Processing and Preservation, 46(11), e17084 - Năm xuất bản: 2022; ISSN/ISBN:
[20]

Microencapsulation of extract rich in alkaloids from cocoa pod husk (Theobroma cacao L.) using various coating materials

Nguyen Van Tang, Tran Thi Huynh Nhu
The 4th Biology Conference - Năm xuất bản: 2021; ISSN/ISBN:
[21]

The effect of different drying methods on bioactive compounds and antioxidant capacity of cocoa pod husk (Theobroma cacao L.)

Van Tang Nguyen, Thi Dieu Pham, Thi Xuyen Do, Trieu Vy Nguyen, Thi Huynh Nhu Tran, The Vinh Nguyen
The 3rd Biology Conference - Năm xuất bản: 2020; ISSN/ISBN:
[22]

Ảnh hưởng của dung môi và phương pháp trích ly đến khả năng chiết tách các hoạt chất sinh học từ vỏ quả cacao (Theobroma cacao L.)

Nguyễn Văn Tặng, Trần Thanh Giang, Huỳnh Quốc Trung, Phan Thị Bích Trâm, Phạm Châu An, Trần Thị Mỹ Hạnh
Tạp chí Khoa học Đại học Cần Thơ - Năm xuất bản: 2020; ISSN/ISBN:
[23]

High porous nanocomposite of NiMoS4 nanosheets and reduced graphene oxide for energy storage application

Nguyen Van Hoa, Pham Anh Dat, Tran Ngoc Le, Nguyen Cong Minh, Nguyen Van Tang, Dao Thi Nga, Tran Quang Ngoc
Advances in Natural Sciences: Nanoscience and Nanotechnology/IOPScience - Năm xuất bản: 2021; ISSN/ISBN:
[24]

Microencapsulation of phenolic-enriched extract from cocoa pod husk (Theobroma cacao L.)

Van Tang Nguyen, Anh Xuan Tran, Van Anh Thi Le
Powder Technology/Elsevier - Năm xuất bản: 2021; ISSN/ISBN:
[25]

Phytochemical compound yield and antioxidant activity of cocoa pod husk (Theobroma cacao L.) as influenced by different dehydration conditions

Van Tang Nguyen, Thanh Giang Tran, Ngoc Le Tran
Drying Technology/Taylor & Frances - Năm xuất bản: 2021; ISSN/ISBN:
[26]

Microwave-assisted extraction for optimizing saponin yield and antioxidant capacity from cacao pod husk (Theobroma cacao L.)

Van Tang Nguyen, Minh Duong Le, Thi Thuy Trang Nguyen, Trung Thang Khong, Thi My Hanh Tran, Nguyen Duy Bao Huynh, Huu Nghia Nguyen, Van Hoa Nguyen, Si Trung Trang
Journal of Food Processing and Preservation/Wiley - Năm xuất bản: 2020; ISSN/ISBN:
[27]

Development of g-C3N4/BiVO4 binary component heterojunction as an advanced visible light-responded photocatalyst for polluted antibiotics degradation

Nguyen Le Minh Tri, Nguyen Thi Dieu Cam, Hai Dinh Pham, Doan Van Thuan, Thanh-Dong Pham, Van Tang Nguyen, Nguyen Tien Trung, Mai Hung Thanh Tung, Tran Thi Thu Phuong, Thi Thu Phuong Nguyen, Cao Van Hoang, Van Duong Dao
Topics in Catalysis/Springer - Năm xuất bản: 2020; ISSN/ISBN:
[28]

Rapid and efficient synthesis of high-porous reduced graphene oxide/NiCo2S4 nanocomposites for supercapacitor application

Van Hoa Nguyen, Dat Pham Anh, Van Hieu Nguyen, Tran Ngoc Le, Minh Nguyen Cong, Van Tang Nguyen, Nga Dao Thi, Tran Quang Ngoc
Diamond and Related Materials/Elsevier - Năm xuất bản: 2020; ISSN/ISBN:
[29]

Microwave-assisted extraction for maximizing the yield of phenolic compounds and antioxidant capacity from cacao pod husk (Theobroma cacao L.)

Van Tang Nguyen, Thi Dieu Pham, Long Binh Vu, Van Hoa Nguyen, Ngoc Le Tran
Current Nutrition and Food Sciences/Bentham Science - Năm xuất bản: 2020; ISSN/ISBN:
[30]

Anti-proliferative capacity of combined extracts from Paramignya trimera and Phyllanthus amarus against cancer cell lines

Van Tang Nguyen
Journal of Cancer Research and Therapeutics/Wolters Kluwer - Medknow - Năm xuất bản: 2021; ISSN/ISBN:
[31]

Phytochemical compounds and antioxidant capacity of carrot peel as affected by different drying methods

Nguyen, V. T., Le, M. D., Nguyen, H. N., Nguyen, V. H., Tran, N. L., Huynh, N. D. B., Khong, T. T., Trang, T. S., Tran, T. M. H.
The 11th Vietnam – Japan Scientific Exchange Meeting - Năm xuất bản: 2018; ISSN/ISBN:
[32]

Optimization of microwave-assisted extraction parameters for enhancing phenolic compounds and antioxidant activity from cacao pod husk (Theobroma cacao L.) using response surface methodology

Nguyen, V. T., Pham, T. D., Tran, T. M. H., Nguyen, H. N., Nguyen, V. H., Tran, N. L., Khong, T. T., Huynh, N. D. B., Trang, S. T.
Vietnam – Japan Science and Technology Symposium - Năm xuất bản: 2019; ISSN/ISBN:
[33]

Bioactive compounds and antioxidant activity of cacao pod husk (Theobroma cacao L.) as influenced by various solvents

Nguyen, V. T., Tran, T. M. H.
Vietnam – Japan Science and Technology Symposium - Năm xuất bản: 2019; ISSN/ISBN:
[34]

Influence of various drying conditions on phytochemical compounds and antioxidant activity of carrot peel

Nguyen, V. T., Le, M. D
Beverages/MDPI - Năm xuất bản: 2018; ISSN/ISBN:
[35]

Cytotoxic activity of extracts and fractions from Paramignya trimera root and Phyllanthus amarus against pancreatic cancer cell lines

Nguyen, V. T., Scarlett, C. J.
Journal of Cancer Research and Therapeutics/Wolters Kluwer - Medknow - Năm xuất bản: 2019; ISSN/ISBN:
[36]

Economics and market for recovered bioactive compounds from agricultural wastes

Nguyen, V. T., Khong, T. T.
John Wiley & Sons, Ltd - Năm xuất bản: 2017; ISSN/ISBN:
[37]

Recovering bioactive compounds from starch wastes

Khong, T. T., Nguyen, V. T.
John Wiley & Sons, Ltd - Năm xuất bản: 2017; ISSN/ISBN:
[38]

Recovering bioactive compounds from wine wastes

Nguyen, V. T.
John Wiley & Sons, Ltd - Năm xuất bản: 2017; ISSN/ISBN:
[39]

Recovering bioactive compounds from tea, coffee, cacao and cashew wastes

Nguyen, V. T.
John Wiley & Sons, Ltd - Năm xuất bản: 2017; ISSN/ISBN:
[40]

Potential, uses and future perspectives of agricultural wastes

Nguyen, V. T.
John Wiley & Sons, Ltd - Năm xuất bản: 2017; ISSN/ISBN:
[41]

Microwave-assisted extraction as an advanced technique for optimization of saponin yield and antioxidant potential from Phyllanthus amarus

Nguyen, V. T., Bowyer, M. C., van Altena, I. A., Scarlett, C. J.
Separation Science and Technology/Taylor & Frances - Năm xuất bản: 2017; ISSN/ISBN:
[42]

Physicochemical properties, antioxidant and cytotoxic activities of extracts and fractions from Phyllanthus amarus

Nguyen, V. T., Sakoff, J. A., Scarlett, C. J.
The 19th International Conference on Cancer Prognosis and Biomarkers - Năm xuất bản: 2017; ISSN/ISBN:
[43]

Microwave-assisted extraction for optimization of saponin content and antioxidant capacity from Phyllanthus amarus

Nguyen, V. T., Bowyer, M. C., van Altena, I. A., Scarlett, C. J.
The 11th Global Summit on Food and Beverages - Năm xuất bản: 2016; ISSN/ISBN:
[44]

Effects of drying methods, solvents, and extraction methods on phytochemical compounds and antioxidant capacity from Xao tam phan (Paramignya trimera) root

Nguyen, V. T.
The 4th International Conference and Exhibition on Food Processing and Technology - Năm xuất bản: 2015; ISSN/ISBN:
[45]

The effect of different drying methods on bioactive compound yield and antioxidant capacity of Phyllanthus amarus

Nguyen, V. T., Vuong, Q. V., Bowyer, M. C., van Altena, I. A., Scarlett, C. J.
The 3rd Asia-Pacific symposium on post-havest research, education and extension - Năm xuất bản: 2014; ISSN/ISBN:
[46]

Công nghệ sản xuất chè, cà phê và cacao

Nguyễn Thị Hiền (Chủ biên) và Nguyễn Văn Tặng
Nhà Xuất bản Lao Động - Năm xuất bản: 2010; ISSN/ISBN:
[47]

Recovering bioactive compounds from agricultural wastes

Nguyen, V. T. (Editor)
John Wiley & Sons, Ltd - Năm xuất bản: 2017; ISSN/ISBN:
[48]

Physicochemical properties, antioxidant and cytotoxic activities of crude extracts and fractions from Phyllanthus amarus

Nguyen, V. T., Sakoff, J. A., Scarlett, C. J.
Medicines/MDPI - Năm xuất bản: 2017; ISSN/ISBN:
[49]

Proximate composition and effect of extraction conditions on theobromine content from cacao pod husk (Theobroma cacao L.)

Nguyen, V. T., Nguyen, H. N.
Technologies/MDPI - Năm xuất bản: 2017; ISSN/ISBN:
[50]

Physicochemical properties, antioxidant and anti-proliferative capacities of dried leaf and its extract from Xao tam phan (Paramignya trimera)

Nguyen, V. T., Sakoff, J. A., Scarlett, C. J.
Chemistry & Biodiversity/Wiley - Năm xuất bản: 2017; ISSN/ISBN:
[51]

Physicochemical, antioxidant and cytotoxic properties of Xao tam phan (Paramignya trimera) root extract and its fractions

Nguyen, V. T., Sakoff, J. A., Scarlett, C. J.
Chemistry & Biodiversity/Wiley - Năm xuất bản: 2017; ISSN/ISBN:
[52]

Microwave-assisted extraction for saponins and antioxidant capacity of Xao tam phan (Paramignya trimera) root

Nguyen, V. T., Vuong, Q. V., Bowyer, M. C., van Altena, I. A., Scarlett, C. J.
Journal of Food Processing and Preservation/Wiley - Năm xuất bản: 2017; ISSN/ISBN:
[53]

Mass proportion, bioactive compounds and antioxidant capacity of carrot peel as affected by various solvents

Nguyen, V. T., Scarlett, C. J.
Technologies/MDPI - Năm xuất bản: 2016; ISSN/ISBN:
[54]

Bioactive compound yield and antioxidant capacity of Helicteres hirsuta Lour. stem as affected by various solvents and drying methods

Pham, H. N. T, Nguyen, V. T., Vuong, Q. V., Bowyer, M. C., Scarlett, C. J.
Journal of Food Processing and Preservation/Wiley - Năm xuất bản: 2016; ISSN/ISBN:
[55]

Optimisation of microwave-assisted extraction from Phyllanthus amarus for phenolic compounds-enriched extracts and antioxidant capacity

Nguyen, V. T., Bowyer, M. C., van Altena, I. A., Scarlett, C. J. 2016.
Chemical Papers/De Gruyter - Năm xuất bản: 2016; ISSN/ISBN:
[56]

Influence of solvents and novel extraction methods on bioactive compounds and antioxidant capacity of Phyllanthus amarus

Nguyen, V. T., Pham, H. N. T., Bowyer, M. C., van Altena, I. A., Scarlett, C. J.
Chemical Papers/De Gruyter - Năm xuất bản: 2016; ISSN/ISBN:
[57]

Phytochemical retention and antioxidant capacity of Xao tam phan (Paramignya trimera) root as prepared by different drying methods

Nguyen, V. T., Pham, N. M. Q., Vuong, Q. V., Bowyer, M. C., van Altena, I. A., Scarlett, C. J.
Drying Technology/Taylor & Frances - Năm xuất bản: 2016; ISSN/ISBN:
[58]

Effect of extraction solvents and drying methods on the physicochemical and antioxidant properties of Helicteres hirsuta Lour. leaves

Pham, H. N. T, Nguyen, V. T., Vuong, Q. V., Bowyer, M. C., Scarlett, C. J.
Technologies/MDPI - Năm xuất bản: 2015; ISSN/ISBN:
[59]

Phytochemicals and antioxidant capacity of Xao tam phan (Paramignya trimera) root as affected by various solvents and extraction methods

Nguyen, V. T., Bowyer, M. C., Vuong, Q. V., van Altena, I. A., Scarlett, C. J.
Industrial Crops and Products/Elsevier - Năm xuất bản: 2015; ISSN/ISBN:
[60]

Effects of different drying methods on bioactive compound yield and antioxidant capacity of Phyllanthus amarus

Nguyen, V. T., Vuong, Q. V., Bowyer, M. C., van Altena, I. A., Scarlett, C. J.
Drying Technology/Taylor & Frances - Năm xuất bản: 2015; ISSN/ISBN:
[61]

Mass proportion, proximate composition and effects of solvents and extraction parameters on the pigments yield from cacao pod shell (Theobroma cacao L.)

Nguyen, V. T.
Journal of Food Processing and Preservation/Wiley - Năm xuất bản: 2015; ISSN/ISBN:
[62]

A natural product drug discovery pipeline for novel pancreatic cancer therapies: A new cancer research hub for the Hunter region of NSW

Vuong, Q. V., Nguyen, V. T., Dang, T. T., Bhuyan, D. J., Goldsmith, C. D., Sadeqzadeh, E., Scarlett, C. J., Bowyer, M. C.
Asia-Pacific Journal of Clinical Oncology/Wiley - Năm xuất bản: 2014; ISSN/ISBN:
[63]

Optimisation of ultrasound-assisted extraction conditions for euphol from the medicinal plant, Euphorbia tirucalli, using response surface methodology

Vuong, Q. V., Nguyen, V. T., Dang, T. T., Bhuyan, D. J., Goldsmith, C. D., Sadeqzadeh, E., Scarlett, C. J., Bowyer, M. C.
Industrial Crops and Products/Elsevier - Năm xuất bản: 2014; ISSN/ISBN:
[64]

Optimisation of ultrasound-assisted extraction conditions for phenolic content and antioxidant capacity from Euphorbia tirucalli using response surface methodology

Vuong Q. V., Goldsmith, C. D., Dang, T. T., Nguyen, V. T., Bhuyan, D. J., Sadeqzadeh, E., Scarlett, C. J., Bowyer, M. C.
Antioxidants/MDPI - Năm xuất bản: 2014; ISSN/ISBN:
[65]

Effect of binder and sweeteners on the production of effervescent artichoke (Cynara scolymus L.) tea tablets

Nguyen, V. T.
Journal of Food Processing and Preservation/Wiley - Năm xuất bản: 2013; ISSN/ISBN:
[66]

Proximate composition, total phenolic content, and antioxidant activity of seagrape (Caulerpa lentilifera)

Nguyen, V. T., Ueng, J. P., Tsai, G. J.
Journal of Food Science/Wiley - Năm xuất bản: 2011; ISSN/ISBN:
[67]

Effect of raw material and processing factors on the production of effervescent artichoke Cynara scolymus L.) tea tablets

Nguyen, V. T. and Pham, Q. T.
International Journal of Food Engineering/De Gruyter - Năm xuất bản: 2011; ISSN/ISBN:
[1]

Nghiên cứu chế tạo tổ hợp nano có độ xốp cao và điện dung cao sử dụng graphene và sunfua kim loại ứng dụng làm vật liệu điện cực cho siêu tụ

Cơ quan quản lý nhiệm vụ/cấp kinh phí: Bộ Khoa học và Công nghệ
Thời gian thực hiện: 01/04/2019 - 01/03/2021; vai trò: Thành viên
[2]

Chương trình Khoa học và Công nghệ cấp Bộ “Nghiên cứu và phát triển ứng dụng công nghệ tiên tiến trong trồng, sơ chế, bảo quản và chế biến một số cây dược liệu tiềm năng theo chuỗi giá trị vùng Nam Trung Bộ và Tây Nguyên”

Cơ quan quản lý nhiệm vụ/cấp kinh phí: Bộ Giáo dục và Đào tạo
Thời gian thực hiện: 2022 - 2024; vai trò: Thành viên Ban Chủ nhiệm chương trình
[3]

Nghiên cứu chế tạo vật liệu tổ hợp nano có độ xốp và điện dung cao từ graphene và sulfua kim loại ứng dụng làm điện cực cho siêu tụ

Cơ quan quản lý nhiệm vụ/cấp kinh phí: Quỹ Nafosted
Thời gian thực hiện: 2021 - 2022; vai trò: Thành viên nghiên cứu chủ chốt
[4]

Nghiên cứu chế tạo siêu tụ điện sử dụng vật liệu nền cacbon xốp pha tạp Nitơ có nguồn gốc từ chitosan

Cơ quan quản lý nhiệm vụ/cấp kinh phí: Quỹ Nafosted
Thời gian thực hiện: 2023 - 2026; vai trò: Thành viên nghiên cứu chủ chốt
[5]

Nghiên cứu phát triển thực phẩm bảo vệ sức khỏe giàu hoạt chất sinh học từ phụ phẩm quả ca cao

Cơ quan quản lý nhiệm vụ/cấp kinh phí: Bộ Giáo dục và Đào tạo
Thời gian thực hiện: 01/2023 - 12/2024; vai trò: Chủ nhiệm đề tài
[6]

Nghiên cứu chiết tách một số hợp chất có hoạt tính sinh học từ vỏ quả cacao định hướng ứng dụng trong sản xuất thực phẩm chức năng

Cơ quan quản lý nhiệm vụ/cấp kinh phí: Bộ Giáo dục và Đào tạo
Thời gian thực hiện: 01/2019 - 06/2021; vai trò: Chủ nhiệm đề tài
[7]

Nghiên cứu thiết kế và chế tạo hệ thống trích ly hỗ trợ vi sóng quy mô phòng thí nghiệm phục vụ nghiên cứu của giảng viên và sinh viên Trường Đại học Nha Trang

Cơ quan quản lý nhiệm vụ/cấp kinh phí: Trường Đại học Nha Trang
Thời gian thực hiện: 11/2018 - 11/2019; vai trò: Chủ nhiệm đề tài
[8]

Hoạt chất sinh học, khả năng chống oxy hóa và gây độc tế bào của 02 cây thuốc Việt Nam: Diêp hạ châu (Phyllanthus amarus) và Xáo tam phân (Paramignya trimera)

Cơ quan quản lý nhiệm vụ/cấp kinh phí: Đại học Newcastle, Úc
Thời gian thực hiện: 02/2014 - 07/2017; vai trò: Chủ nhiệm đề tài
[9]

Phân tích thành phần hóa học cơ bản, hàm lượng phenolics tổng số và hoạt tính chống oxy hóa của rong nho (Caulerpa lentillifera)

Cơ quan quản lý nhiệm vụ/cấp kinh phí: Đại học Hải dương Quốc gia Đài Loan
Thời gian thực hiện: 09/2009 - 06/2011; vai trò: Chủ nhiệm đề tài
[10]

Trích ly dầu cám bằng cồn

Cơ quan quản lý nhiệm vụ/cấp kinh phí: Trường Đại học Bách khoa Hà Nội
Thời gian thực hiện: 09/2001 - 06/2003; vai trò: Nghiên cứu chính
[11]

Nghiên cứu xây dựng qui trình sản xuất trà Actisô hoà tan dạng viên sủi bọt từ nguyên liệu Actisô khô ở Đà Lạt

Cơ quan quản lý nhiệm vụ/cấp kinh phí: Trường Đại học Nha Trang
Thời gian thực hiện: 05/2007 - 05/2008; vai trò: Chủ nhiệm đề tài